Madrid

El raper Hasél, acusat d'injúries al rei, diu que parla de "fets objectius injustos"

El raper lleidatà assegura a l'Audiència Nacional que "si fos un feixista que desitja bombes per a catalans o homosexuals, no seria aquí"

RedaccióActualitzat

El raper lleidatà Pablo Hasél ha defensat davant l'Audiència Nacional que els seus tuits i cançons sobre la monarquia o la policia espanyola relaten fets reals. En el judici per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme, Hasél ha denunciat que la llibertat d'expressió no és igual per a tothom.

El raper afronta dos anys i nou mesos de presó acusat d'injúries al rei per un vídeo que va penjar a YouTube i per defensar ETA a través de Twitter.

Hasél ha dit aquest dijous que els seus temes i tuits es basen en "fets objectius" que considera "injustos", com, per exemple, que el rei emèrit espanyol anava de caça a l'Àfrica o que tenia amants. També ha justificat que expressi el seu suport a membres dels GRAPO i ETA, que considera referents com a "comunista". "Per mi, són exemples de resistència, i això no canviarà encara que em condemnin a presó", ha sentenciat.

 

 

El raper ha declarat que, si hagués tuitejat contra Catalunya, no l'haurien jutjat:

"Quina casualitat que els límits de la llibertat d'expressió sempre són per als mateixos. L'error, per a aquells que em volen condemnar a la presó, és que jo no sigui un feixista que desitgi bombes per a catalans, homosexuals, immigrants, etcètera, etcètera... Perquè, si això fos així, jo no estaria aquí assegut."

A més dels dos anys i nou mesos de presó, la fiscalia demana per a ell una multa de 40.500 euros. Hasél ja va ser condemnat fa quatre anys per enaltiment del terrorisme i podria afrontar 5 anys de presó si no paga la multa. El raper ha remarcat en la seva declaració que pensa tornar a denunciar tot el que consideri injust.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut