El raper Pablo Hasél rep el suport de diverses persones a la sortida del judici a l'Audiència Nacional. (Foto: ACN)
El raper Pablo Hasél rep el suport de diverses persones a la sortida del judici a l'Audiència Nacional. (Foto: ACN)
Madrid

L'Audiència Nacional condemna a dos anys de presó el raper Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme

En el judici, el raper va reconèixer ser l'autor de les cançons i es va defensar dient que el que havia fet era "executar la seva llibertat d'expressió, i de creació com a artista". L'Audiència Nacional, però, descarta que els missatges difosos en les cançons penjades a YouTube estiguin emparades per la llibertat d'expressió perquè hi "batega de manera patent el discurs de l'odi".

RedaccióActualitzat

La secció tercera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó el raper lleidatà Pau Rivadulla, conegut com a Pablo Hasél, per enaltir el terrorisme d'ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaida en cançons seves pujades a internet. La sala descarta que els missatges difosos en les cançons penjades a YouTube estiguin emparades per la llibertat d'expressió perquè hi "batega de manera patent el discurs de l'odi".

Els magistrats Alfonso Guevara, Guillermo Ruiz Polanco i Antonio Díaz Delgado destaquen en la sentència que la principal prova de càrrec ha estat la seva declaració incriminatòria. En el mateix judici, Hasél va reconèixer ser l'autor de les cançons i es va defensar dient que el que havia fet era "executar la seva llibertat d'expressió, i de creació com a artista". Per l'Audiència "no és admissible en l'àmbit de la llibertat d'expressió incitar a la violència o realitzar un discurs d'odi".

La sentència recull algunes lletres de Hasél, amb frases com "el cotxe de Patxi López hauria d'explotar", "és un error no escoltar el que canto, com Terra Lliure deixant viu Losantos", "els Grapo eren defensa pròpia davant l'imperialisme i el seu crim", "penso en bales per a clatells de jutges nazis" o "que algú clavi un piolet al cap de José Bono".

Anar al contingut