Madrid

El Ministeri d'Igualtat crearà un telèfon d'atenció als agressors

El Ministeri d'Igualtat posarà en marxa a partir de l'estiu un telèfon d'ajuda als agressors, plantejat com una eina per combatre la violència domèstica. En la primera compareixença que ha fet al Congrés, la ministra Bibiana Aído ha anunciat que la iniciativa pretén "ajudar els agressors a canalitzar l'agressivitat" i evitar que recorrin a la violència. Paral·lelament, tindrà lloc una campanya de sensibilització social amb l'objectiu que les dones "no minimitzin els riscos" i els maltractadors "percebin el rebuig de la societat".

Actualitzat
En la intervenció al Congrés, Bibiana Aído ha remarcat que les línies estratègiques del Ministeri d'Igualtat seran tres lleis. D'una banda, la d'igualtat i la llei integral contra la violència de gènere, ambdues aprovades en la legislatura anterior. De l'altra, la futura llei d'igualtat de tracte, que s'impulsarà per eradicar la discriminació per motius de religió, sexe, creences, orientació sexual o origen, entre d'altres.

La ministra ha destacat també que aquesta legislatura s'aprovarà el permís de paternitat d'un mes –que substituirà el de 14 dies- i un pla integral per combatre l'explotació sexual.

Al mateix temps, Aído ha anunciat ajudes per a les petites i mitjanes empreses que promoguin plans d'igualtat i programes d'inserció laboral per a les dones que siguin majors de 45 anys, víctimes de la violència domèstica, immigrants o exprostitutes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut