Imatge d'arxiu de Rita Barberá en una roda de premsa a València
El jutge del cas Taula investiga les despeses de les campanyes de les municipals del 2011 i el 2015
València

El jutge del cas Taula veu indicis de delicte electoral en el PP de València

El magistrat amplia la investigació per presumpte blanqueig i creu que les despeses de les campanyes electorals del 2011 i el 2015 es van carregar a un compte no fiscalitzat

RedaccióActualitzat

El jutge que investiga el cas de presumpte blanqueig al grup del PP de l'Ajuntament de València, l'anomenat "cas Taula", també veu indicis de delicte electoral en l'actuació dels regidors i assessors.

El titular del jutjat d'instrucció número 18 ha ampliat la investigació i ha citat a declarar com a investigades l'exsecretària del grup municipal popular, Carmen García Fuster, i l'administradora provincial de la candidatura del PP a les municipals del 2015, Montserrat Tello.

A més, el jutge demana al partit que identifiqui qui va assumir aquesta responsabilitat a les municipals del 2011 i també que indiqui els integrants de la Junta Directiva del PP de València a les dues eleccions municipals, segons informa en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

El magistrat creu que hi ha indicis que el partit va carregar les despeses de les campanyes electorals del 2011 i el 2015 a un compte bancari, gestionat bàsicament per García Fuster, "mancat de qualsevol fiscalització i reflex a la comptabilitat del PP". Segons el jutge, tot plegat respondria a un "pla preconcebut".

El cas Taula, una peça separada del cas Imelsa, té com a investigats 47 persones, a més del PP, imputat com a persona jurídica. L'objectiu de la investigació són les donacions de 1.000 euros que regidors i assessors van fer abans de les eleccions. Suposadament, la quantitat se'ls retornava en dos bitllets de 500 euros per fer aflorar, segons la investigació, uns 50.000 euros que podrien tenir l'origen en el cobrament de comissions il·legals.
Anar al contingut