Imatges d'arxiu de l'Hospital de Sant Pau, on suposadament s'han comès les irregularitats.
Imatges d'arxiu de l'Hospital de Sant Pau, on suposadament s'han comès les irregularitats.
Barcelona

El jutge arxiva el sobrecost de les obres del nou Hospital de Sant Pau

El titular del Jutjat d'Instrucció 22 de Barcelona, Juan Emilio Vilà, ha decretat l'arxiu provisional de la peça relativa al sobrecost de les obres del nou Hospital de Sant Pau, en què els treballadors acusaven diferents gerents d'"irregularitats" en l'adjudicació de l'obra en la segona i tercera fases. A més, els dirigents també estaven acusats de percebre remuneracions per funcions fictícies que realment no van exercir en l'organigrama de l'hospital barceloní.

RedaccióActualitzat

El titular del Jutjat d'Instrucció 22 de Barcelona, Juan Emilio Vilà, ha decretat l'arxiu provisional de la peça relativa al sobrecost de les obres del nou Hospital de Sant Pau, en què els treballadors acusaven a diferents gerents d'"irregularitats" en l'adjudicació de l'obra en la segona i tercera fases. A més, els dirigents també estaven acusats de percebre remuneracions per funcions fictícies que realment no van exercir en l'organigrama de l'hospital barceloní.

El jutge ha citat a declarar dos nous testimonis, en qualitat d'imputats, i l'exgerent de la Fundació Privada de la Santa Creu i Sant Pau, Jordi Bachs, pel 8 de novembre.

Les citacions es produeixen en un marc d'investigació paral·lela que, d'una banda, es porta a terme sobre els suposats contractes ficticis i, de l'altra, sobre el sobrecost de les obres, ara arxivat provisionalment.

El jutge ha considerat que no pot prosseguir la causa contra els exgerents per prevaricació, ja que aquest tipus penal requereix "ple coneixement de la il·legalitat comesa", cosa que no s'ha justificat en la instrucció del cas, ja que ha quedat demostrat que aquests van sol·licitar informes externs sobre el procés.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut