Façana d'entrada al nou hospital de Sant Pau.
Façana d'entrada al nou hospital de Sant Pau.
Barcelona

La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació del cas Sant Pau després que la Guàrdia Civil hi vegi "indicis delictius rellevants"

El fiscal anticorrupció de Barcelona ha assumit les diligències que tramita el jutjat número 22 de Barcelona pels presumptes delictes de malversació de fons públics i prevaricació que s'han comès al centre després que l'informe de la Guàrdia Civil apuntés a indicis delictius rellevants. En el cas, hi ha imputades una vintena de persones que han ocupat càrrecs directius a l'Hospital des de 2000.

RedaccióActualitzat
La investigació en el cas de presumpta malversació de cabals públics de l'Hospital de Sant Pau fa un pas més i arriba a mans de la Fiscalia Anticorrupció. El fiscal anticorrupció de Barcelona Emilio Sánchez-Ulled ha assumit les diligències que tramita el jutjat número 22 de Barcelona, pels presumptes delictes de malversació de fons públics i prevaricació que s'haurien comès al centre després que l'informe de la Guàrdia Civil apuntés a indicis delictius rellevants.

Un atestat de la Guàrdia Civil confirma bona part de les irregularitats denunciades pel comitè d'empresa en aquesta macrocausa en què s'investiguen presumptes irregularitats tant en els sous dels directius com en les compres de material així com en presumptes contractes ficticis, el sobrecost del nou hospital i la relació patrimonial de les tres fundacions.

Ara mateix, en aquest cas hi ha imputades una vintena de persones que han ocupat càrrecs directius a l'Hospital de Sant Pau, des de l'any 2000. Entre ells, l'expresident de l'Institut Català de Salut (ICS) Josep Prat, que va avalar l'adjudicació a dit de les obres del nou hospital quan va arribar a la fundació Mia, que gestiona el patrimoni de l'hospital.

La investigació està dividida en tres peces: una seria pels contractes ficticis; una altra, pel sobrecost del nou hospital, i la tercera, pel patrimoni de les tres fundacions del centre.
Anar al contingut