Marxa enrere de la ministra Margarita Robles (EFE)
Marxa enrere de la ministra Margarita Robles (EFE)
Madrid

El govern espanyol fa marxa enrere i manté la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita

El ministre Borrell afirma que "No han trobat cap raó per incomplir el contracte"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol desbloqueja la venda de 400 bombes làser a l'Aràbia Saudita. Segons publiquen diversos mitjans, l'executiu de Pedro Sánchez hauria confirmat al país àrab que compliria el contracte, firmat el 2015 pel govern de Rajoy.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va anunciar que paralitzava la venda per la sospita que les armes s'utilitzarien al conflicte del Iemen, on l'Aràbia Saudita ha bombardejat  població civil. Però l'amenaça de Riad de cancel·lar una comanda de cinc vaixells de guerra a les drassanes de Navantia, a San Fernando, a Cadis, per valor de 1.800 milions d'euros haurien obligat a rectificar aquesta decisió.

Ara, el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha anunciat que el govern espanyol mantindrà el contracte amb l'Aràbia Saudita: "No hem trobat cap raó per incomplir el contracte". El ministre ha dit a Onda Cero que han treballat de manera intensa en diferents ministeris, sense que s'hagi detectat cap irregularitat per cancel·lar aquest acord.

 

 

Borrell ha negat que amb aquesta decisió s'hagi desautoritzat a la ministra Robles. Quan li han preguntat si aquestes bombes les podrien utilitzar contra la població civil del Iemen, el cap de la diplomàcia espanyola ha indicat que aquest armament és de precisió i que, per tant, ha afegit, no provoca efectes col·laterals:

"Amb aquest tipus d'armes no hi pot haver aquests bombardejos produïts amb armes menys sofisticades llançades una mica a l'atzar, i que provoquen aquesta classe de tragèdies que tots hem condemnat"

"Aquest contracte es va firmar fa tres anys, ha passat tres vegades per la comissió interministerial que autoritza la venda d'armes i no hem trobat cap raó per no complir-lo"

 

 

Els últims dies, 6.000 treballadors de Navantia s'han mobilitzat amb accions protesta perquè veuen perillar el seu lloc de treball. Divendres passat, un miler de treballadors de les drassanes van tallar el trànsit de l'autovia A-4. La situació no només afecta San Fernando. El contracte també implica les drassanes de la ria de Ferrol, a la Corunya, i Cartagena, a Múrcia.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
Anar al contingut