Bogotà

El govern colombià i les FARC reprendran les converses de pau aviat, amb l'alliberament del general segrestat

L'alliberament del general segrestat el cap de setmana passat, juntament amb altres ostatges, ha permès desbloquejar les converses

RedaccióActualitzat

El govern colombià i la guerrilla de les FARC han arribat a un acord per alliberar el general colombià Rubén Darío Alzate i quatre persones més, segons han confirmat representants de Cuba i Noruega, els països garants del procés de pau de l'Havana.  Un procés interromput pel segrest, però que es reprendrà aviat, perquè fonts oficials han confirmat que els negociadors del govern tornaran a Cuba tan bon punt els ostatges siguin alliberats. 

Així, doncs, amb l'alliberament del general Rubén Darío Alzate, segrestat des de diumenge passat quan es trobava vestit de civil i desarmat en plena selva colombiana, el procés de pau entre el govern colombià i la guerrilla s'encamina cap a la reactivació. Ha estat el govern cubà, juntament amb el de Noruega, el qui ha facilitat un acord entre les parts per a l'alliberament del militar, dos dels seus acompanyants i dos soldats més que eren en mans de les FARC des de feia setmanes. 

El govern de Colombia, per la seva banda, s'ha compromès a tornar a la taula de negociacions tan bon punt tinguin lloc els alliberaments. S'acaba així un episodi que obligava a interrompre les converses, que han de permetre posar fi a 50 anys de conflicte armat.

Les parts negocien fa dos anys la pau, però els operatius militars i els atacs de les FARC no s'han aturat des de llavors en un doble escenari de guerra i pau de difícil equilibri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut