Fotografia d'arxiu del general Rubén Darío Alzate, segrestat per les FARC. (Foto: EFE)
Fotografia d'arxiu del general Rubén Darío Alzate, segrestat per les FARC. (Foto: EFE)
Bogotà

Les FARC confirmen que tenen segrestat el general Alzate

El segrest del general Alzate per part de la guerrilla va ser el detonant que va fer que el president colombià suspengués les converses de pau

RedaccióActualitzat

Les Forces Armades Revolucionàries Colombianes, les FARC, han confirmat que tenen segrestat des d'aquest diumenge el general Rubén Darío Alzate i dos acompanyants al nord-oest de Colòmbia. En un comunicat, el Bloc Ivan Ríos de la guerrilla explica que, "en exercici de les seves tasques de seguretat", van interceptar Alzate, el caporal Jorge Rodríguez i l'advocada Gloria Urrego a la remota localitat de Las Mercedes, a la regió de Chocó.

"Un cop identificats plenament, malgrat vestir roba de civil, tots tres van ser capturats per les nostres unitats", en tractar-se de "personal enemic que es mou, en exercici de les seves funcions, en àrea d'operacions de guerra". Les FARC indiquen que, per la seva responsabilitat, "són grans els comptes pendents del general Alzate amb la justícia popular", tot i que asseguren que respecten "la vida i la integritat física i moral" dels presoners.

Justament, aquest segrest va ser el detonant que va fer que, aquest dilluns, el president colombià, Juan Manuel Santos, ordenés la suspensió de les converses de pau entre el govern i la guerrilla que s'estan fent a Cuba.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut