Colòmbia

El president de Colòmbia suspèn les negociacions amb les FARC pel segrest d'un general

El president de Colòmbia cancel·la les negociacions fins a aclarir el segrest d'un general de l'exèrcit i dues persones més, presumiblement a mans de la guerrilla

RedaccióActualitzat

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha anunciat la suspensió de les converses de pau amb la guerrilla de les FARC, que s'havien de reprendre aquest dimarts a l'Havana. Santos ha cancel·lat les negociacions fins a aclarir el segrest d'un general de l'exèrcit i dues persones més a mans, presumiblement, de la guerrilla de les FARC.

Es tracta del general Rubén Alzate, desaparegut amb dues persones més quan, vestit de civil, es va traslladar a una zona selvàtica del departament de Chocó, a l'oest del país, una àrea de forta presència guerrillera.

El ministre de Defensa, Juan Carlos Pinzón, viatjarà aquest dilluns a Chocó per coordinar la recerca dels segrestats. Santos ha demanat tant al ministre com al cap de l'exèrcit explicacions sobre per què el general desaparegut va trencar els protocols de seguretat en desplaçar-se vestit de civil a la que anomenen "zona roja". Aquest general és el militar de més alta graduació segrestat fins ara.

Santos ha convocat la cúpula militar per analitzar la situació, en una reunió extraordinària.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut