Brussel·les / Barcelona

El Facebook tanca en poques hores dos grups pel seu contingut ofensiu

La xarxa social Facebook s'ha fet molt coneguda, i una de les aplicacions de més èxit que ofereix als usuaris és la possibilitat d'adherir-se a grups sobre la temàtiques més diverses, per donar suport o rebutjar tot tipus de causes. Aquests grups, però, a vegades són de continguts ofensius, atempten contra les persones o inciten la violència. En les últimes hores, el Facebook s'ha vist obligat a tancar-ne dos: el primer tenia com a objectiu donar suport al presumpte assassí de dos nens i una mestra en una llar d'infants de Bèlgica, el segon proposava contractar un sicari per matar Evo Morales, el president de Bolívia.

Actualitzat
Fa encara no una setmana, un home amb la cara pintada va irrompre en una llar d'infants de Termonde, a prop de Brussel·les, i en va matar a ganivetades dos nens i una mestra, a més de ferir una desena d'infants més. L'agressor va ser detingut poc després però, encara que sembli mentida, la seva acció ha suscitat simpaties al Facebook. Aquest dimarts, sota el sobrenom Total-Killer Almortex, algú va crear un grup en aquesta xarxa social de suport al presumpte assassí.

L'existència d'aquest grup, anomenat "Le beau massacre à Termonde" ("La bonica massacre de Termonde"), va ser denunciada de seguida per diversos usuaris de la xarxa virtual. Els denunciants asseguren que els continguts del grup eren ofensius i insultants, i l'administrador del Facebook va procedir a eliminar-lo, que tot just va estar actiu unes hores.

Més adhesions havia aconseguit un altre grup que el Facebook també s'ha vist obligat a tancar. Es deia "Col·lecta mundial per contractar un franctirador que liquidi Evo Morales" i no cal dir en contra de qui anava. Segons explica el portal Facebooknoticias.com, tot i el nom tan explícit, el seu creador, Hony Piérola, bolivià de 20 anys, afirma que no pretenia ofendre ningú sinó fer broma. En el moment de tancar-lo, el grup ja tenia més de 8.000 adhesions.

El gran nombre de grups que es creen diàriament a la xarxa social fa cada vegada més difícil, segons reconeixen els mateixos administradors d'aquesta xarxa social, controlar-los. És per això que l'ajuda dels mateixos usuaris pot resultar decisiva.
Anar al contingut