Imatge del material comissat pels Mossos d'Esquadra després de registrar el local de l'Associació Cannàbica de l'Alt Urgell, el 17 de…
Imatge del material comissat pels Mossos d'Esquadra després de registrar el local de l'Associació Cannàbica de l'Alt Urgell, el 17 de juliol de 2016. (Horitzontal)

Detinguts el responsable i una treballadora de l'associació cannàbica de l'Alt Urgell per vendre marihuana al detall

ACN La Seu d'Urgell.-Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Seu d'Urgell van detenir el passat 15 de juliol el responsable i una treballadora de l'associació Cannàbica de l'Alt Urgell, de 35 i 23 anys, nacionalitat espanyola i veïns de la mateixa població, per vendre, suposadament marihuana al detall. Diverses vigilàncies policials van destapar que a l'associació i freqüentaven consumidors de la comarca i Andorra que hi anaven a comprar marihuana. Durant la inspecció al local, mossos i Policia Local van comissar un total de 813 grams de marihuana de diferents tipus i en diferents formats, balances de precisió, dues defenses extensibles, una defensa elèctrica, a més de diners, documentació i material informàtic.

Paral·lelament la Policia Local de la Seu d'Urgell va instruir diligències per un delicte de desobediència greu, atès que l'associació no tenia llicència municipal per realitzar l'activitat i havia fet cas omís de diferents ordres de tancament que s'havien dictat al respecte.L'actuació policial es va dur a terme després d'un seguit de vigilàncies dels mossos de paisà que van fer al local per determinar quin tipus d'activitat duien a terme. Durant les vigilàncies els agents van interceptar diverses persones que havien anat a l'associació únicament a comprar marihuana. Moltes d'elles ni tan sols estaven inscrites com a sòcies de l'entitat.Tot apuntava que l'establiment funcionava de manera encoberta com a local de distribució i venda de marihuana al detall. Al lloc hi anaven consumidors de la comarca i també d'Andorra per comprar directament la marihuana.El local de l'associació cannàbica ha quedat precintat i no es descarten noves detencions. Els detinguts van passar dissabte 16 de juliol a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.

Anar al contingut