Concentració a Reus
Concentració a Reus
Reus/Barcelona

Denuncien les morts per pobresa energètica davant les seus de Gas Natural

Les concentracions s'han fet a Reus, Barcelona i Madrid, entre altres llocs

RedaccióActualitzat

Nova concentració aquest dissabte a Reus per denunciar la situació de pobresa energètica que viuen molts ciutadans, com la veïna que va morir dilluns en un incendi.

En aquesta ocasió, la concentració s'ha fet davant un establiment de Gas Natural a la capital del Baix Camp. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en què s'ha reclamat que el president de Gas Natural "doni la cara" i expliqui "on s'ha trencat el protocol i com actuen" en aquest tipus de situacions.

Fèlix Alonso, diputat al Congrés per Tarragona per En Comú Podem, ha reclamat que no es passi la responsabilitat als ajuntaments ni als serveis socials d'una qüestió que depèn dels governs i de les companyies subministradores, que "es comporten de forma depredadora".

La protesta l'ha convocat Podem a diferents ciutats de l'Estat per denunciar les morts a causa de la pobresa energètica, que quantifica en unes 7.000 cada any.

A Barcelona s'ha fet davant la seu de Gas Natural per reclamar a la companyia que compleixi amb la llei de pobresa energètica del Parlament i que canviï els seus procediments. L'ha encapçalat Albano Dante Fachin, secretari general de Podem Catalunya i diputat al Parlament.

A Madrid, els líders de Podem, Pablo Iglesias, i d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, han encapçalat la concentració davant de la seu de Gas Natural a la capital espanyola. Han dit que és inadmissible que algú pugui morir a Espanya per no tenir recursos, i han destacat que la política no només s'ha de fer al Parlament sinó també al carrer. Creuen que és inacceptable que aquestes empreses incompleixin la llei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut