Palma

Demanen 6 anys de presó per a l'exalcalde d'Andratx per fer-se un xalet en una zona protegida

La Fiscalia Anticorrupció de les illes Balears ha demanat 6 anys de presó, 6 més d'inhabilitació i una multa de 60.000 euros per a l'exalcalde d'Andratx, Antonio Hidalgo, per haver-se construït un xalet en una zona protegida. Aquest afer és una de les peces del "cas Andratx", que investiga la presumpta trama de corrupció urbanística en aquest municipi mallorquí. A banda d'Hidalgo, s'asseuran al banc dels acusats 3 responsables municipals, entre els quals hi ha l'inspector d'obres, Jaume Gibert, que s'enfronta a la mateixa petició de pena que l'exalcalde.

Actualitzat

La fiscalia demana una fiança de 90.000 euros tant per a Hidalgo com per a Gibert. Pel que fa als altres imputats, sol·licita 2 anys de presó i 10 d'inhabilitació per a Jaume Massot, regidor d'Urbanisme, i un any de presó i 10 d'inhabilitació per a José Ignacio Mir, advocat de la corporació municipal.

Els fets van passar entre el 2002 i el 2003. La fiscalia assegura que Hidalgo va fer els tràmits per construir una nau agrícola i ampliar un magatzem inexistent en una parcel·la de 3.035 metres quadrats situada en àrea d'especial protecció, fet que "feia inviable l'obtenció dels permisos per a l'execució de les esmentades obres".

Així, l'alcalde hauria buscat "donar cobertura i aparença de legalitat per a la construcció d'una casa unifamiliar prohibida per disposició legal". El fiscal també exigeix la demolició del xalet. Als acusats se'ls imputen els delictes de falsedat en document oficial, prevaricació urbanística i infracció contra l'ordenació del territori.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut