Palma de Mallorca

El jutge deixa en llibertat provisional sense fiança l'exalcalde i l'exzelador d'obres d'Andratx

Un jutge de Palma ha deixat en llibertat provisional l'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo i l'exzelador municipal d'obres Jaume Gibert, imputats per presumpta corrupció urbanística. Segons fonts judicials, Hidalgo i Gibert no han hagut de pagar cap fiança, però hauran de comparèixer al jutjat cada 15 dies i no podran sortir del territori de l'Estat. El jutge els ha deixat en llibertat abans d'esgotar el període màxim de presó preventiva, termini que hauria acabat el 31 de març. Hidalgo i Gibert van ingressar a la presó provincial de Palma l'1 de febrer passat a petició del fiscal anticorrupció, Juan Carrau, que temia que entorpissin la investigació judicial.

Actualitzat
Els dos principals imputats en la suposada trama de corrupció urbanística d'Andratx havien de sortir de la presó abans del 31 de març, segons va decidir l'Audiència de Palma. Hidalgo i Gibert van estar unes setmanes a la presó a final de l'any passat, però en van sortir el 13 de desembre després de pagar unes fiances de 100.000 i 60.000 euros, respectivament.

L'exalcalde i l'exinspector d'obres van tornar a ingressar al centre penitenciari l'1 de febrer, quan el jutge va admetre el recurs del fiscal anticorrupció contra l'ordre de llibertat provisional. El fiscal va al·legar que hi havia risc de fuga i de destrucció de proves.

D'altra banda, el mateix jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs l'arquitecte Miguel Arenas, detingut ahir per la presumpta implicació en el cas. Arenas també haurà d'anar als jutjats cada 15 dies i, com Hidalgo i Gibert, té prohibit sortir de l'Estat. L'arquitecte està acusat de suborn i blanqueig de diners en el "cas Voramar", el mateix pel qual estan imputats els exalts càrrecs d'Andratx.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut