Madrid

De la Vega agraeix el suport al govern en l'inici del diàleg amb ETA i posa la Constitució com a límit per al diàleg

El govern espanyol ha mostrat avui la seva plena satisfacció per la resposta que ha rebut l'anunci del diàleg amb ETA. La vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, ha agraït els suports rebuts a tots els nivells, també l'internacional, i s'ha compromès a respondre amb respecte a la Constitució, legalitat, en consens i sense oblidar les víctimes. La vicepresidenta del govern ha volgut deixar clar davant les expectatives de Batasuna i les crítiques del PP que el límit de qualsevol decisió és la Constitució, que no reconeix el dret a l'autodeterminació. L'executiu central també ha assegurat que continuarà intentant que el PP s'afegeixi al consens.

Actualitzat

En una declaració a l'inici de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, María Teresa Fernández de la Vega ha volgut agrair el suport rebut pel govern espanyol després de l'anunci de l'inici de converses amb ETA. La vicepresidenta ha destacat especialment el suport del president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso; del responsable de Política Exterior i Seguretat, Javier Solana; del president francès, Jacques Chirac, i del primer ministre britànic, Tony Blair.

De la Vega ha citat també les centrals sindicals d'UGT, CCOO, ELA i Confebask, així com la CEOE i el president de les Cambres de Comerç, els sindicats de policia, el món de la judicatura, els presidents autonòmics, les comunitats religioses i els partits polítics.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut