Punt de vigilància sud-coreà a la zona militaritzada entre els dos països (Reuters)
Punt de vigilància sud-coreà a la zona militaritzada entre els dos països (Reuters)

Corea del Nord accepta oficlalment reunir-se dimarts amb Corea del Sud

Serà la primera reunió cara a cara des de fa més de dos anys i, amb l'excusa de la participació nord-coreana als Jocs Olímpics d'hivern, pot servir per abordar altres qüestions bilaterals

RedaccióActualitzat

El president nord-coreà, Kim Jong-un, ha acceptat oficialment obrir contactes dimarts amb els seus veïns del sud. En principi, la reunió entre representants de les dues Corees s'ha de centrar en la participació als Jocs Olímpics d'hivern, que organitza la ciutat sud-coreana de Pyeongchang a partir del mes que ve. S'espera, però, que es parli d'altres qüestions bilaterals.

De fet, el Ministeri sud-coreà per a la Unificació ha explicat que, a més de la participació als Jocs d'atletes nord-coreans, les dues parts també tindran damunt de la taula la represa i millora de relacions entre tots dos països.

Aquest nou clima més conciliador entre Pyongyang i Seül, que tècnicament encara estan en guerra des de fa més de 60 anys, s'ha generat després del discurs que va fer per Cap d'Any Kim Jong-un. En aquell discurs va obrir la porta a un acostament amb el sud. Després de la resposta positiva que va rebre de Seül, el dictador va ordenar reobrir els canals de contacte i comunicació amb Corea del Sud. La reunió de dimarts suposarà la represa dels contactes entre els dos països, pràcticament inexistents des de fa més de dos anys.

 

Maduro diu que Trump està boig per haver afirmat que té el botó nuclear més gros

L'acostament entre les Corees incomoda Trump, que fa uns dies va dir que el seu botó nuclear és "més gros i potent, i, a més, funciona", com a resposta a Kim Jong-un, que per Cap d'Any va afirmar: "A la meva taula sempre hi ha un botó nuclear". La reacció del president nord-americà ha fet que Nicolás Maduro l'hagi qualificat de "boig". "Com es pot anomenar això sinó una bogeria, una bogeria imperialista", ha remarcat el mandatari veneçolà, que ha afegit que les paraules de Trump "no tenen parangó en la història de la humanitat", i s'ha preguntat: "Que digui que ell té un botó més fort, més gros i més gran, i que el pot tocar quan li doni la gana... Per fer què? Per destruir el planeta Terra?"

Anar al contingut