Un gran llaç groc pintat a la carretera que porta a la presó de Lledoners (ACN)
Un gran llaç groc pintat a la carretera que porta a la presó de Lledoners (ACN)
Barcelona

Crida a la calma per les concentracions de rebuda dels líders independentistes presos

L'ANC, Òmnium i l'associació de familiars dels empresonats convoquen una marxa fins a la presó de Lledoners

RedaccióActualitzat

Òmnium, l'ANC i l'associació dels familiars dels empresonats han organitzat una marxa dimecres des de Sant Joan de Vilatorrada fins a la presó de Lledoners, on està previst que arribin Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L'exvicepresident, l'exconseller, l'actual president del grup parlamentari de JxCat i el president d'Òmnium són els primers dirigents independentistes en presó preventiva per rebel·lió que el Ministeri de l'Interior trasllada a Catalunya.

La manifestació començarà a les 7 de la tarda del polígon industrial Pla dels Vinyals, a 15 minuts d'aquest centre penitenciari del Bages.

Tant les entitats sobiranistes com l'Associació Catalana pels Drets Civils han demanat que, durant els trasllats, no es tallin els accessos a les presons per poder-los fer "de forma segura" i han fet una crida a la calma:

 

A la carretera d'accés a Lledoners ja han aparegut pintades i llaços grocs.


Les mobilitzacions es repetiran a la presó Puig de les Basses, a Figueres, quan hi arribin l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, i a la mateixa presó de Lledoners, el dia que hi ingressin Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.

A més, també han convocat una manifestació el dissabte 14 de juliol a la tarda, a Barcelona, per exigir l'alliberament dels empresonats.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut