Barcelona

Colau a Mas: "Demano que actuï com a president i no com a líder de CiU"

L'alcaldable per Barcelona en Comú diu que el govern de Trias no ha comès "cap pràctica il·legal" amb els contractes però en qüestiona l'ètica

Marta CarnicéActualitzat

Ada Colau ha mantingut el primer contacte amb l'Ajuntament de Barcelona després de la seva victòria a les municipals de diumenge. La líder de Barcelona en Comú ha anat al consistori per reunir-se amb el secretari municipal per conèixer quin és el procediment i els calendari de la constitució de l'ajuntament i ho ha fet acompanyada de tres membres de la seva candidatura: Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Janet Sanz.

En acabar la trobada, Colau s'ha mostrat molt crítica amb el president Artur Mas davant dels mitjans: "Demano que actuï com a president i no com a líder de CiU, que respecti els resultats, la ciutat de Barcelona" i que els feliciti per la victòria. En aquest sentit, ha afegit: "Jo demanaria al senyor Mas que fos responsable i respectuós amb el resultat d'unes eleccions democràtiques i respectuós amb la ciutat de Barcelona, capital de Catalunya. Com a president de Catalunya, no hauria de parlar com a líder d'un partit polític que ha perdut les eleccions a Barcelona, sinó que hauria de parlar com a president."

Colau reclama al president que atengui els seus compromisos

La líder de Barcelona en Comú també ha demanat a Mas "responsabilitat i que atengui els seus compromisos". Segons ha dit, el president no pot parlar de pagament de deutes "de forma discrecional, segons la seva voluntat personal o interessos partidistes", perquè "els seus diners no són seus, els diners que gestiona la Generalitat són nostres, dels ciutadans" i, en aquest sentit, "no pot escapolir-se" de les obligacions que té amb la ciutat de Barcelona.

Per això, ha avançat que una de les primeres coses que farà com a alcaldessa serà demanar una reunió formal i oficial amb el president de la Generalitat per "poder afrontar la qüestió del deute, una qüestió prioritària".

D'altra banda, la flamant vencedora de les eleccions municipals vol posar en marxa de seguida la taula de traspàs que van acordar amb Xavier Trias i li ha demanat una reunió aquest dijous al matí per començar a concretar les primeres qüestions.

El govern no ha comès "cap pràctica il·legal" en els contractes

Colau ha constatat que l'actual equip de govern municipal no ha comès "cap pràctica il·legal" en haver signat contractes amb empreses i multinacionals poc abans de les eleccions, però ha assegurat que és qüestionable políticament i èticament i ha posat d'exemple la publicitat per al torneig Comte de Godó per als propers 4 anys.

La líder de Barcelona en Comú ha celebrat que, després d'haver denunciat la firma de contractes que poden comprometre el pressupost de la ciutat els propers anys, aquest dijous no es va signar un contracte de pròrroga amb Telefónica que no era urgent. Sobre aquesta qüestió, ha recordat el conflicte laboral que té l'empresa i ha dit que "estarem encantats de prorrogar contractes però volem negociar unes condicions mínimes". Per la futura alcaldessa, "aquesta bona acció -la no signatura- ens permetrà poder negociar amb Telefónica la millora de servei i establir garanties dels serveis laborals".

Com va la ronda de contactes

Tot plegat quan Colau continua la roda de contactes per garantir-se la investidura, amb la constitució de l'ajuntament d'aquí a dues setmanes. La més que probable alcaldessa ha explicat que la primera trobada ahir amb Esquerra Republicana va ser "molt cordial" i considera que hi ha "coincidències en molts temes" que poden traduir-se en acords puntuals o estables. Entre aquest dimecres i dijous, es trobarà amb el PSC, i també té previst trobar-se amb la CUP aquesta setmana.

Pel que fa als contactes amb els agents socials i econòmics, ha explicat que han organitzat una trobada amb el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona que, previsiblement, es farà a principis de la setmana vinent "en un lloc prou ampli perquè hi pugui participar tothom". Colau també ha parlat amb el nou president de l'ANC amb la voluntat de trobar-se la setmana vinent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut