La tripulació del vaixell va alertar que el patró es trobava malament i havia caigut inconscient (Ajuntament de Blanes)

"Codi ictus" a alta mar: expedició d'urgència de pescadors de Blanes per socórrer un patró

Els mariners que anaven amb ell van donar l'alerta i es van activar els serveis d'emergència

RedaccióActualitzat

Diversos pescadors de la Confraria de Blanes van rescatar aquest dilluns, amb el suport dels serveis d'emergència, el patró d'una embarcació que va tenir un ictus mentre feinejava mar endins. Una situació "crítica", com apunta l'Ajuntament de la població en un comunicat.

Els fets van passar aquest dilluns pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, quan els mariners de la barca van alertar que l'home es trobava malament i havia quedat inconscient.

També van explicar que havien enfilat per retornar a Blanes i que calculaven que tardarien entre 20 i 30 minuts a arribar a port.

Policia local, SEM i pescadors de la confraria van participar en l'operatiu (Ajuntament de Blanes)

Com que només els patrons estan habilitats per fer la maniobra d'atracament al port, una embarcació de la confraria amb diversos patrons va sortir a ajudar-los sense dubtar-ho, tot i la distància a què es trobaven de la costa.

Simultàniament, es van activar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va anar fins al port a esperar la barca amb el patró.

A més, també es va mobilitzar Salvament Marítim i la policia local de Blanes per ajudar en les tasques d'evacuació.

Al cap d'uns tres quarts d'hora, un dels patrons que havia sortit a buscar-los va atracar la barca Blanda Tercero, en la qual anava l'afectat.

Un cop a terra, els efectius del SEM van estabilitzar l'home i el van ficar a l'ambulància per traslladar-lo a l'hospital Josep Trueta de Girona, on es va determinar que havia tingut un ictus.

ARXIVAT A:
Pesca
Anar al contingut