Bagdad

Canals àrabs divulguen un nou vídeo de l'execució de Saddam Hussein

Un vídeo amb imatges dels últims moments de l'execució de Saddam Hussein, gravat per un telefon mòbil, ha estat divulgat per diversos canals de televisió iraquians i àrabs. L'exdictador va ser executat dissabte a la matinada després que un tribunal iraquià el condemnés a la pena capital per la mort de 148 xiïtes el 1982.

Actualitzat

En les imatges, de baixa qualitat, es pot veure Saddam Hussein acompanyat de sis botxins encaputxats que el dirigeixen cap a la forca en una habitació fosca.

En la gravació es poden sentir les veus d'algunes persones presents en el procés que lloen el clergue xiïta rebel Muqtada al-Sadr i criden "Muqtada, Muqtada, Muqtada".

Altres veus elogien Mohamed Baqer al-Sadr, pare de Muqtada, que va ser assassinat el 1998 durant el règim de Saddam Hussein.

A més, es pot sentir com un dels botxins crida a Saddam "vés a l'infern", i com el representant de la Fiscalia General, Munqiz al-Faraó, que hi era present, l'interromp dient-li: "Sisplau, aquest home està a punt de ser executat".

Per la seva banda, Saddam Hussein, vestit de negre, assegura tot mirant la forca que "és una forca de la desgràcia" i insisteix que "aquesta és una demostració d'homenia", en referència al fet que no temia l'execució.

Després es pot veure com Saddam llegeix algunes frases del culte musulmà i diu que "no hi ha més Déu que Al·là i Mahoma és el seu profeta".

El deposat president iraquià va ser penjat dissabte a les sis de la matinada, hora local (03.00 GMT), a la seu de l'antiga direcció dels serveis secrets iraquians.

L'execució del seu germà i del cap del tribunal revolucionari que va ordenar la mort de 148 xiïtes el 1982 han estat posposades fins després de la festa musulmana del sacrifici.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut