Barcelona

Batet demana la dimissió de Rajoy si es demostra que estava al cas de les converses entre Interior i Antifrau

El PSC estudia accions legals contra el director de l'Oficina Antifrau per haver insinuat que hi estaven implicats

RedaccióActualitzat

La candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha demanat les dimissions del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, o bé el seu "cessament immediat" arran de la revelació del diari Público que haurien conspirat per trobar irregularitats de polítics d'Esquerra i Convergència. Batet, però, va més enllà i ha assegurat que també hauria de renunciar al càrrec Mariano Rajoy si es demostra que estava al cas de les converses.

La candidata socialista ha anunciat que el PSC estudia accions legals contra el director de l'Oficina Antifrau per haver insinuat que hi estaven implicats. Batet també ha considerat "lamentable" que les converses puguin influir en les eleccions del 26-J, i ha assegurat que "no té coneixement" que hagi estat l'entorn dels socialistes qui ha filtrat la gravació.

"Converses vergonyoses"

A la tarda Batet ha insistit qualificant d'"indecents" les converses:

"M'avergonyeixo com a diputada d'un govern que és capaç de tenir un ministre de l'interior que manté converses vergonyoses amb el director de l'oficina antifrau, volent manipular, buscant informació d'altres partits polítics per després fer un ús partidista. El 26 de juny hem d'aconseguir que el govern en ple cessi."

Pedro Sánchez, per la seva banda, ha aprofitat un acte electoral per reclamar a Mariano Rajoy que cessi el ministre:

"És corrupció i en un país democràtic el ministre de l'interior actual ja hauria dimitit. Les úniques paraules que esperen els espanyols i les espanyoles del seu president del govern davant al ministre de l'interior que encara no ha dimitit no és "Jorge sigues fort", és "Jorge, estàs cessat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut