Bilbao

Batasuna acusa el PSOE d'iniciar "una estratègia de guerra"

Batasuna admet que les està passant magres per les darreres detencions, ordenades pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. La meitat dels membres de la seva direcció es troben a la presó, en concret, 19 dels 38 que integraven la nova cúpula. Són consideracions que la formació abertzale fa en una declaració publicada aquest dimecres al diari "Gara" i dirigida a la societat basca. Descriu al Partit Nacionalista Basc (PNB) de "lleials serfs" dels PSOE, partit al qual responsabilitza d'emprendre una "estratègia de guerra" i donar l'esquena a una solució democràtica.

Actualitzat
A la declaració a "Gara", la mesa nacional de Batasuna remarca que continua apostant "per la via democràtica" per treballar i lluitar a favor de la independència d'Euskal Herria. Assegura que no es rendeix perquè, diu, s'està entrant en un moment de canvi, i titlla de frau el procés d'il·legalització d'Acció Nacionalista Basca (ANV) i el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK).

Compara la situació actual amb la dels GAL. Quan Felipe González era president del govern espanyol es deia que la via era participar a les institucions i, avui, amb José Luis Rodríguez Zapatero al capdavant de l'executiu, "mitjançant la il·legalització, se'ns indica que ens és impossible fer política".

Les bases per aconseguir la independència ja estan instaurades. Són "donar la paraula al poble per resoldre el conflicte i assolir l'escenari en el qual tots els projectes polítics puguin partitipar en igualtat de condicions". Batasuna fa una crida davant la "situació d'excepció que viu Euskal Herria", i és en aquest context que justifica la convocatòria de la vaga general convocada per aquest dijous.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut