Baròmetre postelectoral: La majoria de barcelonins volien un pacte Maragall-Colau
Ernest Maragall i Ada Colau
Barcelona

Baròmetre postelectoral: La majoria de barcelonins volien un pacte Maragall-Colau

La coalició entre comuns i socialistes ocupa el segon lloc, amb un 10,50%, segons aquesta enquesta que es va fer la setmana després de les eleccions

RedaccióActualitzat

L'opció preferida pels barcelonins per governar l'Ajuntament hauria estat una coalició entre ERC i Barcelona en Comú. Així ho mostra el Baròmetre postelectoral, després d'haver entrevistat 799 persones amb dret a vot a la capital catalana, immediatament després de les eleccions, del 28 de maig al 7 de juny.

Segons el baròmetre municipal, un 20,30% dels enquestats es decanta per aquesta opció, mentre que la coalició entre comuns i PSC ocupa el segon lloc, amb un 10,50%.

El tripartit d'esquerres entre republicans, comuns i socialistes és la setena opció i només la trien el 4,70% dels enquestats.

 

 

Així mateix, una mica més de la meitat dels enquestats, el 50,30%, valora posivament els resutats electorals:


També s'ha avaluat els líders polítics municipals. Joaquim Forn és qui obté la millor nota, amb un 5,5. A continuació se situa Ernest Maragall amb un 5,4, després Ada Colau amb un 5,2, i a continuació Jaume Collboni amb un 5,1. Manuel Valls i Josep Bou suspenen, amb un 3,2 i un 3,1 respectivament.


A més a més, pel que fa al comportament dels electors en aquestes eleccions municipals, destaca un gran canvi respecte a les de 2015. Enguany, quatre de cada deu persones (41,50%) dubtaven entre diverses opcions a votar. En canvi, l'any 2015 el 76% tenia clara la seva opció i només dubtava el 23%.

Degut a això, augmenta la importància de la campanya. El 28,40% (17,30% el 2015) afirma que va decidir el seu vot durant la campanya electoral, i un 15,10% (10,30% el 2015) ho va decidir el mateix dia de les eleccions.


La inseguretat, el principal problema

També se'ls ha preguntat per altres temes, com quin creuen que és el problema més greu de Barcelona. La inseguretat ocupa el primer lloc pel 27,40% dels enquestats, sis punts i mig més que en el darrer baròmetre. En segon lloc hi apareix l'accés a l'habitatge, triat per un 14% dels enquestats, dos punts més que en l'enquesta de fa mig any.


Es recupera l'optimisme respecte a l'economia de la ciutat. Enguany el 53,40% dels entrevistats creuen que l'estat de l'economia a la ciutat és bo o molt bo. Respecte a l'economia de Catalunya, la majoria també són optimistes, cosa que no passa en el cas d'Espanya, que aplega una majoria de crítics.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEn comúERCPSCAda ColauErnest MaragallJoaquim FornManuel Valls
Anar al contingut