Barcelona té una vintena d'abocadors il·legals de pneumàtics

La Fiscalia de Medi Ambient va decidir investigar aquest problema després de l'incendi de l'abocador de Seseña

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Medi Ambient ha localitzat una vintena d'abocadors il·legals de pneumàtics a la província de Barcelona. Per exemple l'informe del Seprona de la Guàrdia Civil detalla que a Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, s'acumulen tones de pneumàtics de camió semisoterrats en una zona forestal.

El que s'ha trobat a la Roca del Vallès té 2.500 rodes i un altre a Cerdanyola, més de 300. A Osona, els Agents Rurals han trobat a Alpens 500 rodes i a Rupit i Pruit, unes 200 més. En sis localitats del Bages, com Avinyó, hi ha desenes de pneumàtics en zones de bosc.

La fiscalia ha decidit actuar després que el maig un abocador gegantí de pneumàtics a Seseña (Toledo) cremés durant setmanes i evidenciés un problema que està pendent de solució.

Possible mercat alternatiu de rodes usades

Els pneumàtics vells s'han de reciclar en un circuit homologat que permet la reutilització dels materials. Segons Andreu Gelpí, gerent de l'empresa Gestió Mediambiental de Pneumàtics, dedicada a aquest reciclatge, els abocadors il·legals són conseqüència d'un circuit paral·lel de revenda de neumàtics vells:

"Es pot donar un negoci en paral·lel de gent que només es dediqui a aquest pneumàtic de segon ús, això amb la crisi també s'ha incrementat, i en seleccioni els que encara poden servir. Dins d'aquesta selecció de pneumàtic sempre n'hi ha alguns que després resulta que no eren prou bons o no es revenen. Aquí sí que també podria aparèixer gent que després se'n desfés."

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, al Maresme, ha demanat ajuda a l'Agència Catalana de Residus per retirar 5.000 rodes que hi ha en una finca enmig del bosc. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut