Pesarrodona, aquest matí, envoltat de les persones que li han volgut donar suport (ACN)
Pesarrodona, aquest matí, envoltat de les persones que li han volgut donar suport (ACN)
Manresa

La jutge no veu delicte d'odi del regidor del nas de pallasso Jordi Pesarrodona

La Guàrdia Civil també l'acusava de resistència greu a l'autoritat pels fets de l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada

RedaccióActualitzat

La jutge de Manresa ha arxivat avui el cas contra Jordi Pesarrodona, el pallasso i regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada que avui estava citat a declarar per segona vegada.

Es dona la circumstància que Pesarrodona no ha arribat a declarar.

Ho havia de fer després d'un tinent de la Guàrdia Civil que era el responsable de l'operatiu a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada durant l'1-O.  

La jutge, però, en veure que la declaració del tinent no es corresponia amb l'atestat, ha considerat que no hi havia delicte.

Tampoc ha declarat, pel mateix motiu, el cap de Seguretat Ciutadana dels Mossos de la comissaria de Manresa, que també estava citat.

Unes 200 persones han donat suport aquest migdia a Pesarrodona, que ja havia estat cridat a declarar el 7 de febrer. En aquella ocasió la jutge l'acusava de desobediència.

 

Avui, però, també l'acusava d'incitació a l'odi i resistència greu a l'autoritat per haver-se enfrontat, suposadament, als agents de la Guàrdia Civil que l'1 d'octubre van voler entrar a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada per decomissar les urnes del referèndum.

Pesarrodona es va fer molt conegut deu dies abans, el 20 de setembre, quan es va posar dret, amb un nas de pallasso, al costat d'un Guàrdia Civil que custodiava el Departament de Governació durant la macrooperació policial en diversos edificis del govern.

 

Quan va tenir notícia d'aquesta segona citació, Pesarrodona es va mostrar molt "fort, valent i convençut" que no va fer "res de dolent".

Avui, el CDR de Manresa havia convocat una marxa de suport a Pesarrodona des de la plaça Sant Domènech fins davant dels jutjats.

Allà s'han trobat amb desenes de persones que esperaven amb nassos vermells.

 

Els concentrats han fet crits com "No estàs sol", "Som gent de pau" i "Llibertat i República".

Pesarrodona ha arribat a quarts d'una del migdia, amb un ram de roses grogues i amb l'icònic nas de pallasso vermell posat. Visiblement emocionat, ha dit que "no oblidarem mai què va passar l'1-O, però tampoc tenim cap tipus de rancúnia contra ningú".

"No hem de contestar amb la violència que ells ens van donar, al contrari, hem de contestar pacíficament. Això és realment una revolució dels somriures pacífica i continuarem endavant."

 

També ha lamentat que la Guàrdia Civil vulgui "castigar-lo" per la fotografia del 20 de setembre i ha entrat als jutjats dient que ho feia amb "el cap alt i la consciència tranquil·la".

 

Es dona la circumstància que Pesarrodona també ha de declarar, avui, com a denunciant, ja que va rebre cops de la policia durant les càrregues a l'escola Joncadella.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut