Barcelona

Aparcar a Barcelona serà més car per als vehicles contaminants a partir del maig

Els nous parquímetres intel·ligents identificaran si un vehicle és més o menys contaminant una vegada s'introdueixi la matrícula

RedaccióActualitzat

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha confirmat aquest matí al programa "Els matins" de TV3 que a partir del mes de maig es posarà en funcionament a Barcelona els nous parquímetres intel·ligents que identificaran si un vehicle és més o menys contaminant, cosa que permetrà aplicar tarifes més cares a aquells que més contaminin.

Sanz ha assegurat que l'objectiu del govern municipal és modificar les ordenances fiscals municipals per poder encarir les tarifes de la zona blava en algunes zones de la ciutat. La tinent d'alcalde ha explicat que aquestes nous parquímetres intel·ligents determinen el nivell de contaminació del vehicle un cop introdueixes la matrícula. És llavors quan el parquímetre determinarà, segons la contaminació que el cotxe emeti, la tarifa que s'ha de pagar.

El parquímetre disposarà d'aquesta informació a partir de la base de dades de la Direcció General de Trànsit, que ha començat a remetre als propietaris de vehicles una etiqueta ambiental en què s'informa de les característiques mediambientals del vehicle. El desplegament d'aquests nous parquímetres suposarà una inversió prevista de 18 milions d'euros.

Sanz també ha recordat que des d'aquest any, en situacions d'emergència per contaminació, els vehicles que no disposin de l'etiqueta de la DGT per ser considerats molt contaminants no podran accedir ni circular per la ciutat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut