Manifestació de partidaris de Mursi al Caire, aquest dilluns. (Foto: Reuters)
Manifestació de partidaris de Mursi al Caire, aquest dilluns. (Foto: Reuters)
El Caire

Almenys quatre morts en nous enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi al Caire

Una persona ha mort a la rodalia de la plaça Tahrir i tres més en els aldarulls a Qaliub, al nord del Caire. El president interí Adli Mansur ha fet una crida a la reconciliació entre egipcis, en un discurs televisat.

RedaccióActualitzat
Almenys quatre persones han mort i desenes han resultat ferides en nous enfrontaments entre partidaris i opositors del deposat president Mohammad Mursi al Caire. Una persona ha mort a la rodalia de la plaça Tahrir de la capital egípcia i tres més en els aldarulls a Qaliub, al nord de la ciutat. En aquest cas, dues de les víctimes han mort per l'impacte de bales al cap i al pit, i una tercera atropellada per un tren quan fugia de les batusses.

La policia ha detingut set manifestants pro-Mursi als voltants de la plaça Tahrir, dos dels quals portaven escopetes de perdigons.

Centenars de seguidors de Mursi s'han manifestat davant de la seu de la Fiscalia General al centre de la capital egípcia i tot seguit s'han adreçat cap a l'ambaixada dels EUA, molt a prop de la plaça Tahrir.

La televisió egípcia ha afegit que les forces de l'ordre han intervingut per restaurar la calma als voltants de la plaça i han disparat gasos lacrimògens per dividir els contendents i evitar que els lleials a Mursi s'aproximessin a l'ambaixada nord-americana.

El president interí, Adli Mansur, ha fet una crida a la reconciliació entre egipcis, en un discurs televisat. Mansur ha destacat que, després de la revolta que va acabar amb el règim de Hosni Mubarak, i de les protestes de finals de juny contra Mursi, deposat poc després per l'exèrcit, cal obrir una nova pàgina en el quadern de la pàtria.
Anar al contingut