El Caire

El calendari de la transició egípcia: nova Constitució i eleccions a principis del 2014

Contràriament al que volia l'oposició, els comicis presidencials es faran un cop s'hagi constituït el nou Parlament. Un comitè d'experts designat per Mansur redactarà les esmenes a la carta magna, un text que després revisarà un altre comitè de 50 personalitats de la societat civil. Aquests passos s'han determinat unes hores abans que el país afronti aquest dimarts una nova jornada de tensió per les mobilitzacions convocades pels Germans Musulmans.

RedaccióActualitzat
La transició egípcia ha establert un calendari: d'aquí a quatre mesos hi haurà un referèndum per a la nova Constitució, i dos mesos més tard, eleccions legislatives per escollir el Parlament i el primer ministre. Ho ha anunciat el president interí del país, Adly Mansur, a través d'un decret integrat per 33 articles, emès gairebé a la mitjanit, en què ell i el futur govern es reserven tots els poders legislatius.

Contràriament al que volia l'oposició, els comicis presidencials es faran un cop s'hagi constituït el nou Parlament. Un comitè d'experts designat per Mansur redactarà les esmenes a la carta magna, un text que després revisarà un altre comitè de 50 personalitats de la societat civil. El procés per a la redacció d'aquesta nova Constitució --l'actual està suspesa-- hauria de començar en un termini de quinze dies.

Aquests passos s'han decidit unes hores abans que el país afronti, aquest dimarts, una nova jornada de tensió per les mobilitzacions convocades pels Germans Musulmans, que denuncien l'atac de l'exèrcit, que ha provocat més de 50 morts al Caire. El portaveu de l'exèrcit ha justificat l'acció. Mansur ha ordenat l'obertura d'una investigació, i la confraria religiosa ha posat noms i cognoms a 42 dels seus seguidors morts. Les forces de seguretat han informat de tres agents morts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut