Barcelona

"Algú com tu", de Xavier Bosch, és el llibre més venut en ficció en català, i "La templanza" de María Dueñas, en castellà

Ja s'ha fet públic el primer rànquing dels llibres més venuts en un Sant Jordi magnífic, amb bon temps i augment de vendes

Actualitzat

Ja s'ha fet públic el primer rànquing dels llibres més venuts en un Sant Jordi magnífic, amb bon temps i augment de vendes. El Gremi de Llibreters ha fet pública la llista dels llibres més venuts aquesta diada de Sant Jordi, des d'ahir fins avui a les 5 de la tarda, segons una enquesta feta entre llibreries agremiades.

"Algú com tu", de Xavier Bosch, és el llibre de ficció en català més venut aquest Sant Jordi. El segueixen en vendes "Un any i mig" de Sílvia Soler, i "El món blau. Estima el teu caos", d'Albert Espinosa, "L'àguila negra" de Joan Carreras, i el llibre "Un film (3.000 metres)", de Víctor Català.

Pel que fa als llibres de ficció en castellà, els més venuts han estat "La templanza" de María Dueñas,"Blitz", de David Rodríguez Trueba, "Hombres Buenos" d'Arturo Pérez Reverte, "El tesorero", còmic de Francisco Ibáñez amb l'última aventura de Mortadel·lo i Filemó; i "El mundo azul. Ama tu caos", d'Albert Espinosa.

Els llibres de no ficció més venuts en català fins ara són "És l'hora dels adéus?", de Xavier Sala i Martín; "Ole tu!!!", de Lluís Jutglar; i "Córrer per pensar i sentir" de Francesc Torralba, "Ja t'ho faràs", de diversos autors, i "Sàpiens. Una breu història de la humanitat", de Yuyal Noah, són els assajos en català més venuts.

I finalment, la llista de no ficció en castellà l'encapçalen, per aquest ordre, "MasterChef. Grandes platos para todos los días", "MasterChef Junior" i "Yo fui a EGB 2", de Javier Ikaz i Jorge Díaz; "De lo peor, lo mejor", d'Auronplay; i "Destroza este diario", de Keri Smith.

En literatura infantil i juvenil, "La puta història de Catalunya de la iaia", de Jofre Martell; "Sant Jordi i el drac", de Núria Pradas; "T'estimo (quasi sempre)", d'Anna Llenas; "Wonder", de J.R. Palacio, i "La Diada de Sant Jordi", de Carles Sala/Roser Calafell són els més venuts en català. Mentre que en castellà ho són: "El libro troll", del Rubius; "After", d'Anna Todd; "Divergente", de Veronica Roth; i "Wigetta", de Willyrex.

El Gremi de Llibreters ha fet una valoració "molt positiva" d'un Sant Jordi marcat, novament, per "la participació massiva dels ciutadans", que han sortit al carrer i han complert amb la tradició de regalar llibres.

El president del Gremi, Antoni Daura, s'ha mostrat satisfet per les dades de participació i ha confirmat que "la percepció de vendes fins al migdia era superior a la que les llibreries van aconseguir l'any passat".

Aquestes bones sensacions queden constatades, per exemple, amb la tendència observada que molts lectors han comprat més d'un llibre i que la gent torna a optar per les edicions estàndard dels llibres, en detriment de les edicions de butxaca.

També es manté la tendència a no haver-hi un o dos llibres destacats, sinó un ampli ventall de títols entre els quals la gent elegeix.
Aquests factors consoliden, ha afegit Daura, "la recuperació del sector apuntada en el primer trimestre d'aquest 2015".

Segons els llibreters, la literatura en català segueix també en progressió, consolidant l'evolució a "llegir cada vegada més en català".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut