Arganda del Rey

Aguirre opina sobre el patrimoni de Matas: "O li va tocar la loteria, o haurà d'explicar-ho"

Esperanza Aguirre ha estat contundent a l'hora d'opinar sobre l'increment de patrimoni de l'expresident balear Jaume Matas. "O es pot justificar per una herència, o perquè va guanyar la loteria o haurà d'explicar-ho", ha resumit la presidenta de la Comunitat de Madrid. Aguirre s'ha declarat "profundament entristida" per la causa oberta contra Matas, el "cas Palma Arena" i, tot i deixar clar que s'ha de respectar la presumpció d'innocència, ha afegit que s'alegra que es pugui aclarir l'enriquiment de l'exministre d'Aznar.

Actualitzat
"Aquest increment de patrimoni o es pot justificar per una herència, o li va tocar la loteria, o haurà d'explicar-ho. Això és que jo crec que haurà de fer-se, cosa que no vol dir que no hi hagi una condemna prèvia, ni que s'hagi d'eliminar la presumpció d'innocència", ha afirmat la presidenta madrilenya en una visita a Arganda del Rey.

Esperanza Aguirre s'ha declarat "profundament entristida, d'una banda perquè aquestes coses perjudiquen tots els que som al servei públic, però per l'altra me n'alegro, que s'aclareixin aquestes qüestions". Aguirre ha defensat que la "immensa majoria" de càrrecs públics actuen correctament i ha animat a denunciar els casos de corrupció.

Aguirre ha fet aquestes valoracions l'endemà que el jutge va imposar a Jaume Matas una fiança de 3 milions d'euros per evitar l'ingrés en presó provisional. Matas té temps fins al 7 d'abril per fer el pagament. L'informe judicial l'acusa de "burlar-se dels simples mortals" per les irreguralitats al voltant de la construcció del velòdrom Palma Arena, entre altres acusacions contundents.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut