Una imatge del regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Cristian Ramírez (Ajuntament de Castelló)

Acusen el regidor de Mobilitat de Castelló de la Plana d'acumular 160 multes sense pagar

El responsable de Mobilitat, Cristian Ramírez, del PP, s'ha disculpat per haver acumulat durant mesos multes d'aparcament a la ciutat impagades, però ha deixat clar que no pensa dimitir

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Cristian Ramírez, del PP, s'ha disculpat aquest divendres per haver acumulat durant mesos multes d'aparcament a la ciutat sense pagar, però ha deixat clar que no pensa dimitir.

Ho ha fet en un ple extraordinari i més d'una setmana després que el Grup Municipal Socialista destapés que entre el gener del 2023 i el gener del 2024 el van sancionar 167 vegades per estacionar de manera irregular a la zona blava. D'aquestes 134 estaven sense pagar, segons els socialistes.

Ramírez ha assegurat que actualment no té deutes pendents, perquè ho va pagar tot "immediatament després" que el PSPV ho fes públic.

"Aquí tinc els certificats, zero multes de l'Ordenança de Regulació d'Aparcament, zero multes en Recaptació municipal", ha dit mostrant un document per acreditar que ha saldat les quanties corresponents.

Sense especificar a quant ha pujat el total de les sancions ni el nombre de multes que ha rebut, el regidor s'ha limitat a dir que les xifres del PSPV "no són certes".

Ramírez, durant la seva intervenció en el ple municipal (Ajuntament de Castelló de la Plana)


"És com que et passi per alt la ITV"

Ramírez ho ha atribuït tot a una "cacera injustificada" per part de l'esquerra i ha tret ferro a la situació equiparant-la a "no portar llum a la bici o que et passi per alt la ITV".

"No he comès cap delicte", ha rematat, tot i que ha reconegut que ha allargat el procediment administratiu de manera "absurda":

"Podria haver pagat abans i no ho vaig fer, no hi ha justificació. No és ètic ni estètic, ho reconec".

A més, s'ha justificat dient que desconeixia les sancions fins al ple anterior, adduint que ha canviat de casa i que té un cotxe de rènting: "També l'utilitza gent del meu entorn familiar, la qual cosa ha dificultat les notificacions."

L'acusen d'aprofitar-se del càrrec i d'acumular tres sancions per setmana

De la mateixa manera, ha negat les acusacions d'haver-se beneficiat del càrrec de regidor, que ostenta des de fa set mesos, per evitar assumir el pagament de les infraccions.

Però la portaveu socialista, Patrícia Porta, li ha recordat que, de les 167 multes acumulades en un any, 85 es concentren des de la seva presa de possessió al juny: "Només n'hauria pagat 20 sent regidor de Mobilitat."

Per això, els socialistes han demanat la dimissió de Ramírez, igual que Compromís, que representat per Ignasi Garcia li ha etzibat que "quan un s'equivoca 167 vegades ha de dimitir":

"El 2023 ha infringit l'ordenança municipal més de tres vegades per setmana."


Culpa el PSPV de difondre les seves dades

Amb tot, el regidor del PP s'ha defensat fent un retrat estoic de la seva trajectòria política i ha contraatacat afirmant que denunciarà els socialistes per difondre dades de tercers.

L'acusació va dirigida al seu predecessor en el càrrec, Jorge Ribes, al qual ha acusat de "fer servir els contactes de la seva etapa de regidor per aconseguir informació dels contribuents".

Un punt que fonts socialistes han desmentit explicant que les dades sobre les sancions es poden consultar en una de les aplicacions de pagament de la zona blava, que permet consultar l'historial de qualsevol vehicle.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPPMobilitatPaís Valencià
Anar al contingut