Els tres protagonistes de "Sis dies corrents", de Neus Ballús
Els tres protagonistes de "Sis dies corrents", de Neus Ballús
Amb la participació de TV3

"Sis dies corrents" participa en la Setmana Internacional de Cine de Valladolid

"Sis dies corrents", de Neus Ballús, ha estat seleccionada en la 66a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci), que se celebrarà del 23 al 30 d'octubre

La pel·lícula de Neus Ballús "Sis dies corrents" ha estat seleccionada per participar en concurs a la Secció Oficial de la Seminci. En aquest festival farà la seva estrena a Espanya, després de la premier mundial al Festival de Locarno i la seva participació al Festival de Cine de Toronto.

El film va ser premiat al Festival de Locarno en la categoria de millor interpretació masculina ex aequo per a Mohamed Mellali i Valero Escolar, premi Europa Cinemas Label i també una menció especial del jurat jove independent.

"Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de Neus Ballús després de les coproduccions de TV3 "La plaga" (Berlinale, 2013) i "El viatge de la Marta" (Berlinale, 2019). Basada en situacions i personatges reals, la pel·lícula relata el dia a dia de la vida del Moha, el Valero i el Pep, treballadors d'una empresa de lampisteria de la perifèria de Barcelona. Durant una setmana, el Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. Però el Valero considera que el Moha "no dona el perfil" i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a les seves cases.

"Sis dies corrents", com "La plaga", és una pel·lícula de gènere híbrid, que conjuga la ficció amb elements prestats de la realitat. El film conserva la sensibilitat característica de la seva autora, però aquest cop Ballús s'allunya del drama per endinsar-se en un to aparentment lleuger, convertint la proposta en una comèdia singular.

Com és habitual en la seva filmografia, a "Sis dies corrents" Ballús treballa amb un càsting format íntegrament per no actors que s'interpreten a ells mateixos. Després de dos anys de càsting i documentació sobre l'univers dels lampistes i instal·ladors, Ballús va triar els tres protagonistes -lampistes reals- interpretant la gran varietat de situacions que sorgeixen quan entren a casa d'un client per dur a terme una reparació. Tot l'elenc, sense experiència en el món del cinema, va passar per un taller de preparació abans del rodatge. La filmació es va realitzar cronològicament. Així mateix, Ballús va incorporar al rodatge metodologies del documental per obtenir dels protagonistes interpretacions i situacions fresques, autèntiques i sorprenents alhora.

Sota una capa d'humor, lleugeresa i quotidianitat, les sis històries que formen el film (corresponents als sis dies d'una setmana laboral), amaguen una profunda reflexió sobre els prejudicis que s'activen quan ens veiem obligats a conviure amb algú diferent de nosaltres. En un moment en què les mostres d'intolerància i racisme estan molt presents, la pel·lícula vol oferir una nova mirada sobre un dels reptes més grans a què s'enfronta la nostra societat, diversa i multicultural: el repte de comprendre l'altre.

Amb guió de la mateixa directora i de Margarita Melgar (pseudònim darrere del qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón), el film està produït per Miriam Porté per Distinto Films i El Kinògraf amb la producció associada de Slot Machine (França). Compta amb la participació de TV3, RTVE, i Movistar+, i el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I amb l'impuls del Màster de Documental de Creació de la UPF.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut