El disc

Lletra i Música:
Lletra:
Música:
Canta:
  1. George Harrison va compondre "Here comes the sun" passejant pels jardins que envoltaven la casa del seu amic Eric Clapton. En aquest cant a la bellesa d'un dia brillant, un Harrison exultant pretén encomanar sensació d'alleugeriment vital amb el retorn a la vida contemplativa. Aquell mateix matí havia engegat a fer punyetes els comptables d'Apple, l'empresa creada pels Beatles, que pràcticament els va arruïnar. El tema es va incloure a l'àlbum "Abbey Road" (1969), el de la fotografia dels quatre de Liverpool travessant un pas de zebra, aquella famosa portada a la qual remetien com a prova documental els defensors de la teoria que McCartney havia mort i que feia temps que el suplantava un doble. Interpretaven un curiós detall de la instantània com a irrefutable al·legoria d'aquesta tesi fatal: Paul era l'únic que apareixia descalç i amb el pas canviat. El missatge era clar, oi?
  2. La sintonia de La Marató es una partitura original de Josep M. Bardagí, adaptada i arranjada pel saxofonista Llibert Fortuny.

El diumenge 7 de desembre de 2008 va sortir a la venda una nova edició del disc de "La Marató". Un total de 150.000 còpies que es van poder adquirir amb els principals diaris al preu de 9 euros. Aquest disc incorporava sis diaris més a la distribució i venda del disc, inclosos dos diaris esportius.

El CD incorpora moltes novetats. Per primera vegada apareix una cançó col·lectiva. Es tracta de "Here comes the sun", una composició del "beatle" George Harrison que, sota el títol adaptat de "Ja surt el sol", interpreten tots els artistes que participen en el disc.

Una segona novetat és una cançó inèdita, "Només amb força", feta expressament per al disc. Un tema escrit i interpretat per Arianna Puello i Flavio Rodríguez en clau de rap/hip-hop.

El disc també va descobrir artistes com els Estopa, Manolo Escobar o Lolita cantant per primera vegada en català.

La proposta musical va caminar en el mateix sentit que les edicions anteriors, versionar en català cançons d'estils tan diferents com diferents són els seus intèrprets. Com a temàtiques de fons, valors com la solidaritat, el sentiment, la incertesa i la superació davant del patiment.

VÍDEOS RELACIONATS
NOTÍCIES RELACIONADES
ELS DISCS DE LES ALTRES EDICIONS
Anar al contingut