El Llibre

El llibre de "La Marató" de TV3 va néixer en l'edició del 2008, dedicada a les malalties mentals greus. Amb vuit relats de ficció sobre aquestes malalties, escrits per a l'ocasió per escriptors i escriptores catalanes, es va vendre a les llibreries des d'unes setmanes abans del programa i va ser tot un èxit, i va crear un nou pont de col·laboració entre La Marató de TV3 i el món cultural. El llibre, que cada any es dedicarà a les malalties protagonistes de "La Marató" de TV3, té un doble objectiu. D'una banda recaptar fons per a la recerca biomèdica. De l'altra, sensibilitzar sobre les malalties tractades en el programa. Els dos objectius són possibles gràcies a la col·laboració desinteressada dels escriptors i escriptores que hi participen i de les editorials que, amb la coordinació del Departament de Publicacions de TVC, fan possible que els seus relats es converteixin en un llibre que arribi als ciutadans.

Una de les novetats que va aportar l'edició de 2008 de La Marató de TV3 va ser la posada a la venda d'un llibre amb relats de ficció relacionats amb les malalties mentals greus. Els textos eren obra de diferents escriptors que van treballar de manera altruista. Tots els beneficis que es van obtenir amb la venda es van sumar íntegrament a la recaptació de La Marató 2008. El llibre el van editar conjuntament TV3 amb Columna, del Grup 62.

Els autors que hi van participar van ser Najat El Hachmi, Piti Español, Martí Gironell, Gemma Lienas, Carme Riera, Maria Mercè Roca, Sílvia Soler i Matthew Tree. Walter Riso en va fer la introducció.

 

Els autors del llibre

Anar al contingut