La sala
TV3 va estrenar la minisèrie "La sala" aquest setembre

La minisèrie "La sala", als Premis MiM Sèries 2019

"La sala", la minisèrie que TV3 va emetre aquesta tardor, ha estat nominada als Premis MiM Sèries 2019 en la categoria de millor minisèrie de la temporada. Els premis estan emmarcats en el Festival MiM Sèries, que enguany, en la setena edició, se celebra del 10 al 16 de desembre

La minisèrie "La sala" ha estat nominada als Premis MiM Sèries 2019 en la categoria de millor minisèrie de la temporada.

La sèrie està protagonitzada per Francesc Garrido ("Vida privada" o "Cites"), Natalia Rodríguez, Goya Toledo i Raúl Prieto. Es tracta d'una ficció fosca on un crim entre companys farà sortir a la llum tota una trama de corrupció, una idea original de Víctor García, Eduardo Villanueva i Manuel Sanabria, amb guió d'Enrique Lojo, Jorge Valdano, Jon Sagalá i Pablo Barrera i dirigida per Manuel Sanabria i César Arriero. És una producció d'Isla Audiovisual, Funwood Media i CanCan amb la participació de la FORTA i la HBO.

Els premis estan emmarcats en el Festival MiM Sèries, que enguany, en la setena edició, se celebra del 10 al 16 de desembre. TV3 va estrenar la minisèrie "La sala" el setembre del 2019.

El Festival MiM Sèries és l'únic de tot l'Estat dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a Espanya. El 16 de desembre, el festival clourà amb un sopar de gala i l'entrega dels Premis MiM, que ja es coneixen popularment com els "Emmy Ibèrics", i on es lliuraran els guardons a les millors ficcions televisives de la temporada. Les produccions es divideixen en deu categories i "La sala" ha estat seleccionada per endur-se el premi a la millor minisèrie de l'any.

La sèrie
Yago Costa (Francesc Garrido) és un inspector de policia especialitzat en interrogatoris. A la comissaria on ha treballat durant tota la seva carrera, i sense motiu aparent, comet un assassinat que el condemna a presó durant anys. Ja a la presó, Yago, conegut com "el policia assassí", rep la visita de Sara Sibilio (Natalia Rodríguez), una jove periodista que li fa una sèrie d'entrevistes per esbrinar quins van ser els motius, fins llavors mai revelats, que el van portar a cometre aquest crim. Serà a través d'aquestes entrevistes entre el "policia assassí" i la periodista que s'aniran sabent, capítol a capítol, els diferents casos que Yago va investigar al costat del seu company Luis Corbalán. A més, tota aquesta informació no només anirà revelant els motius pels quals va cometre el crim, sinó que també es desvelarà una gran trama de corrupció.

Gran part del metratge d'aquesta ficció, de vuit capítols de 45 minuts, transcorre a "la sala" o, més aviat, a "les sales": d'una banda, la sala d'interrogatoris de la comissaria en què treballen els policies Yago Costa i Luis Corbalán. És l'escenari on els agents desenvoluparan els qüestionaris amb què, gràcies a la seva perícia, aconseguiran acostar-se a la resolució dels diferents casos al llarg dels anys. D'altra banda, la sala de vis-a-vis de la presó, en la qual, un cop a la setmana, es troben el pres Yago Costa i la jove periodista Sara Sibilio. És aquí on l'expolicia li relatarà els diferents casos que va portar.

Anar al contingut