Triatló d'espaguetis

INGREDIENTS

  • 160 g d'espaguetis prims

    1 pit de pollastre

    2 cebes tendres

    1 pastanaga

    1 tros de pebrot verd

    1 tros de pebrot vermell

    100 g de bolets frescos

    1 trosset de gingebre

    1 grapat d'anacards

    1 llimona

    salsa de soja suau

    sal, pebre

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Peleu la ceba amb un ganivet i la pastanaga amb un pelador.
  2. Netegeu els pebrots. Trinxeu a trossets els anacards amb el ganivet.
  3. Disposeu el pebrot ben estirat a la taula de tallar i talleu-lo a bastonets al més prims possibles.
  4. Feu primer làmines de la pastanaga i després talleu-les a bastonets igual de prims.
  5. Disposeu la ceba per la base al damunt de la taula i talleu-la a tires de la mateixa mida que la resta.
  6. Agafeu el pollastre, talleu-lo a escalopes fines i alhora en tires primes.
  7. Peleu el gingebre i ratlleu-lo.
  8. Renteu els bolets i talleu-los a trossos.
  9. Bulliu els espaguetis en una cassola amb abundant aigua i un polsim de sal el temps que indiqui el paquet.
  10. Escorreu-los i reserveu-los.
  11. En una paella amb un fil d'oli salteu el pollastre a foc viu durant uns minuts perquè es dauri lleugerament. Salpebreu-lo i reserveu-lo.
  12. A la mateixa paella, afegiu un raig d'oli i salteu la verdura a foc viu. Remeneu-ho constantment.
  13. Quan les verdures estiguin tendres, afegiu el gingebre i els bolets.
  14. Remeneu i ho coeu 2-3 minuts més.
  15. Afegiu els espaguetis escorreguts i el pollastre. Barregeu-ho i amaniu-ho amb un raig de salsa de soja.
  16. Deixeu-ho un parell de minuts i aparteu-ho del foc.
  17. Agafeu el porradell, estireu-lo tot junt al damunt de la taula de tallar i piqueu-lo ben fi.
  18. Serviu els espaguetis amb els anacards, el porradell picat pel damunt i un toc de pell de llimona ratllada.

 

OBSERVACIONS

  • Les verdures també les podeu tallar amb l'ajuda d'una mandolina.
  • Podeu variar els tipus d'espaguetis, ja siguin d'arròs, blat de moro, integrals, etc.
  • És important coure'ls amb abundant aigua per tal que no s'enganxin.
  • També es podria adaptar per a persones celíaques, canviant els espaguetis per la seva versió sense gluten (per exemple d'arròs) assegurant també que la salsa de soja sigui sense gluten.
  • Es pot canviar la condimentació per d'altres, com ara, curri, orenga o pebre vermell dolç.
  • Podeu utilitzar una altra fruita seca segons preferències (cacauets, ametlles, avellanes, etc.).
  • No sempre cal menjar primer i segon plat, moltes vegades podem fer un plat únic complert, que ens aporti tot el que necessitem en un àpat. Aquesta representa una recepta ideal com a plat complet ja que combina farinacis (espaguetis), verdures i aliments proteics (pollastre), tot complementant amb fruits secs, bolets i salsa de soja.
  • És una recepta interessant per fomentar el consum de verdures entre els més petits de casa. Combina un plat atractiu pels infants com són els espaguetis amb varietat de verdures tallades de la mateixa forma. Les verdures contenen bàsicament aigua que ens ajuda a hidratar-nos, però també minerals, vitamines i fibra. Es recomana menjar-ne una ració en cru i una ració en cuit cada dia.
Anar al contingut