Espaguetis amb salsa picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els mol·luscs com les cloïsses aporten en general proteïnes de bona assimilació, poc greix, poques calories, minerals com el fòsfor, el potassi, el ferro i el iode, i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de cloïsses  

    350 g d'espaguetis secs d'ou 

    100 g de formatge grana padano  

    500 ml d'oli suau  

    15 bitxos 

    3 grans d'all 

    Llorer 

    Alfàbrega 

    Cava  

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Primer de tot elaborarem l'oli picant: posarem en un recipient 500 ml d'oli d'oliva suau, quinze bitxos, un gra d'all aixafat i una fulla de llorer. Ho confitarem a foc baix durant 20 minuts. Un cop fet, ho reservarem en una ampolla de vidre sense colar. 
  2. Posem 600 g de cloïsses en un bol amb aigua i sal perquè acabin de deixar anar la sorra.  
  3. Posem al foc una olla amb aigua amb sal. Quan bulli hi afegim 350 g d'espaguetis secs d'ou que coem dos minuts menys del que ens digui el fabricant (després els courem dos minuts més). 
  4. Laminem dos grans d'all i els posem a una paella al foc amb un raig d'oli confitat. Aprofitem per ratllar 100 g de formatge grana padano. 
  5. Quan ja són rossos, hi afegim un raig de cava. Colem les cloïsses que teníem amb aigua i també les hi afegim. Per últim, hi afegim els espaguetis cuits amb l'ajuda d'una cullera per a pasta. Ho barregem tot i ho coem dos minuts. 
  6. Quan les cloïsses s'han obert, hi afegim el formatge ratllat i pebre negre. Ho integrem i hi apaguem el foc. 
  7. Ho emplatem amb unes quantes fulles d'alfàbrega.  
Anar al contingut