Anar a la navegació principal

Espaguetis amb formatge blau

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són aliments molt complets gràcies al seu contingut de proteïnes, minerals com el calci i el fòsfor, i vitamines A, D i del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    350 g espaguetis

    140 g de formatge maó curat

    125 g de formatge blau

    100 ml de nata

    50 g de vi de gel

    100 g d'ametlles

    1 tomàquet

    2 cues de ceba tendra

    Pebre

    Sal

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 100 ml de nata en un pot amb 1 fulla de llorer fins que arrenqui el bull.
  2. Esmicolem 125 g de formatge blau i l'afegim al pot de nata. Ho retirem del foc i en desfem el formatge.
  3. Hi afegim 50 ml de vi de gel i ho remenem. Ho reservem tot plegat.
  4. Afegim un polsim de sal i 350 g d'espaguetis a l'olla on tenim 3,5 l d'aigua mineral bullint. Bullim els espaguetis durant 7 minuts.
  5. Escaldem en una olla petita un tomàquet al qual haurem fet dos talls amb un ganivet a la part inferior. Un cop escaldat, hi tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
  6. Pelem el tomàquet i el triturem. El reservem en un bol petit amb un raig d'oli OVE.
  7. Partim per la meitat 100 g d'ametlles torrades i les reservem.
  8. Tallem a rodelles molt fines 1 cua de ceba tendra.
  9. Posem en una cassola la pasta cuita amb un raig d'oli, hi afegim la salsa, les ametlles, el tomàquet i les cues de ceba, i ho remenem.
  10. Ratllem 140 g de formatge maó curat i n'afegim la meitat a la cassola. Ho remenem.
  11. Servim la pasta i hi afegim un raig d'oli, pebre i la resta de formatge ratllat per sobre.
Anar al contingut