Espaguetis al pesto vermell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les picades amb fruits secs, herbes, tomàquets secs... són una font riquíssima de vitamines, minerals, fibra, greixos saludables; enriqueixen les preparacions tant de gust com en nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g espaguetis  

    600 g tomàquet madur 

    80 g formatge grana padano  

    40 g pinyons 

    20 g anacards 

    10 fulles alfàbrega  

    8 fulles menta  

    6 tomàquets secs  

    4 grans d'all 

    1 bitxo sec 

    1 branquilló de sàlvia 

    Pebre negre  

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Ratllem  600 g de tomàquet madur net. 
  2.  Descartem les pells i les llavors. 
  3. Posem un drap de fil al colador i damunt d'un segon bol.   
  4. Aboquem el tomàquet ratllat damunt del drap. I deixem que es vagi escorrent el tomàquet durant 3 hores.  
  5. Posem aigua a escalfar per hidratar 6 tomàquets secs. 
  6. Posem dins un bol 6 tomàquets secs i els cobrim amb aigua tèbia.  
  7. Posem en un pot al foc els tomàquets hidratats i prèviament eixugats. També hi posem 4 grans d'all aixafats amb la seva pell, un bitxo sec, unes boles aixefades de pebre negre i un branquilló de sàlvia. Ho cobrim amb oli OVE i ho deixem a foc baix que es confiti uns 30 minuts.  
  8. Mentrestant, posem un pot amb aigua a bullir i preparem un bol d'aigua amb gel.  
  9. Tirem a l'aigua bullint 8 fulles de menta i 10 d'alfàbrega.  
  10.  Un cop escaldades les fulles -qüestió de segons- les tirem al bol d'aigua i gel.  
  11. Eixuguem les fulles i les reservem. 
  12. Posem una paella al foc i hi tirem 40 grams de pinyons. Els torrem amb cura i els reservem en un plat. 
  13. Posem a la mateixa paella  20 g d'anacards. Els torrem i els reservem amb els pinyons. 
  14.  Ratllem 80 g de formatge grana padano i el reservem.  
  15. Recuperem els tomàquets secs i confitats i colem l'oli.  
  16. Posem al got americà o al vas de la picadora de braç el tomàquet ratllat i colat del drap de fil. Els alls confitats i prèviament pelats. Els tomàquets secs confitats, un polsim de sal, el formatge ratllat, la fruita seca torrada i les fulles escaldades.  
  17. Ho triturem tot fent-ne una pasta. 
  18. Anem afegint a la pasta l'oli del confitat dels tomàquets. Hi hem de posar un mínim de 70 ml d'oli.  
  19. Emulsionem el pesto.   
  20. Coem 400 g d'espaguetis en un pot alt amb aigua i sal.  
  21. Recuperem la pasta –sense llençar tota l'aigua de cocció, perquè la podem necessitar després-.  
  22. Barregem els espaguetis i el pesto. Li podem tirar una mica de l'aigua de cocció. 
  23. Emplatem amb unes fulles d'alfàbrega fresca i menta. &nbs
Anar al contingut