Espaguetis amb tirabecs

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    El tirabecs són una verdura i, com a tal, lleugers d'energia i rics en fibra.

INGREDIENTS

  • 750 g de llet

    600 g de tavelles de pèsols

    400 g d'espaguetis  

    110 g de mantega

    100 g de nata del 35%

    110 g de farina

    2 grapats de tirabecs    

    1 bitxo fresc    

    1 gra d'all

    formatge curat d'ovella

    nou moscada   

    pebre blanc

    sal

PREPARACIÓ

  1. Desgranem 1 kg de pèsols i en destriem pèsols i tavelles. Reservem els pèsols per un altre dia.
  2. Posem a escalfar una olla amb 750 g de llet, 100 g de nata del 35 % i les tavelles esbandides. Ho tapem, ho fem bullir i ho deixem 30' amb el foc al mínim .
  3. Escalfem una altra olla, hi posem 110 g de mantega i deixem que es vagi desfent. Quan s'hagi fos, hi posem 110 g de farina, abaixem el foc i ho anem remenant durant 10' perquè es cogui bé la farina.
  4. Triturem la infusió de tavelles i la colem.
  5. Afegim, d'una tirada, la infusió de tavelles sobre el pot de la farina. Ho remenem fins que aconseguim la textura de beixamel. Hi ratllem mitja nou moscada, ho salpebrem amb pebre blanc, ho integrem bé, ho filmem i ho reservem.
  6. Posem 4 l d'aigua mineral i un polsim de sal en una olla. Quan bulli, hi coem els espaguetis durant 7 minuts.
  7. Omplim una altra olla amb aigua mineral, la salem i hi escaldem els tirabecs durant un parell de minuts.
  8. Tallem la cocció dels tirabecs posant-los dins un bol amb gel i aigua freda.
  9. Posem un raig d'oli d'oliva verge extra en una cassola, hi refreguem un gra d'all aixafat, hi saltem els tirabecs escaldats i els reservem.
  10.  Posem una altra cassola al foc i hi afegim els espaguetis cuits, un cullerot de la seva aigua de cocció, i la beixamel de tavelles. Ho integrem bé i quan arrenqui el bull, hi afegim els tirabecs. Ho remenem i ja ho podem servir.
  11. Ho emplatem amb una mica de bitxo picat i formatge curat d'ovella ratllat per damunt.