Espaguetis amb formatge i nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g espaguetis 

    200 g crème frâiche 

    125 g formatge blau gorgonzola 

    100 g nous pelades 

    70 g grana padano 

    25 ml conyac 

    2 ous 

    1 tomàquet 

    Llorer 

    Farigola 

    Cua de ceba tendra 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar tres litres i mig d'aigua. Mentrestant posem en una cassola ampla 200 g de crème fraîche amb una fulla de llorer i l'escalfem a foc fluix. 
  2. Quan la crème fraîche té la textura d'un iogurt bastant líquid, hi afegim 125 g de formatge blau gorgonzola i el desfem. 
  3. Un cop el formatge està desfet traiem la fulla de llorer de la cassola. Hi aboquem 25 ml de conyac i deixem que evapori l'alcohol. Retirem un moment del foc. 
  4. Fem un tomàquet concassé pelant-lo, traient-li les llavors i tallant-lo a daus petits. El reservem amb un raig d'oli OVE, sal i pebre negre. 
  5. Quan l'aigua està a punt de bullir hi afegim un grapat de sal. 
  6. Separem clares i rovells de dos ous. Posem els rovells en un recipient amb una salmorra feta amb 200 ml d'aigua i 20 g de sal. Curem els rovells amb la salmorra durant 5 minuts. Les clares les guardem en un altre recipient a la nevera. 
  7. Bullim 350 g d'espaguetis un minut menys del que indica el fabricant al paquet.  
  8. Acabem la salsa traient els rovells de la salmorra i afegint-los a la cassola. Remenem per integrar bé els rovells a la salsa a foc molt baix. 
  9. Un cop la pasta està cuita la traiem de l'olla amb una cullera i la passem directament a la cassola amb la salsa. Remenem per integrar-ho bé afegint-hi, si cal, una o dues cullerades de l'aigua de cocció de la pasta. 
  10. Traiem la cassola del foc i hi afegim el tomàquet. Ho integrem i hi afegim 100 g de nous pelades, que trenquem una mica amb les mans. Un cop integrat acabem el plat amb unes rodelles de ceba tendra. 
  11. Servim el plat de pasta acompanyant-lo d'una mica de formatge grana padano ratllat i unes fulles de farigola fresca. 
Anar al contingut