Espaguetis del cardenal amb cranc blau

INGREDIENTS

  • 350 g d'espaguetis

    2 crancs blaus

    500 ml de brou de crustacis

    500 ml de nata

    70 g de mantega

    2 porros

    1 bitxo fresc

    1 fulla de llorer

    1 pastanaga

    1 gra d'all

    Conyac

    Julivert

    Sal

    Pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem aigua en un bol i quan bulli, hi tirem els 2 crancs blaus. Fem que bullin durant 10 minuts i els traiem. Tallem la cocció posant-los en un bol amb aigua i gel.
  2. Trenquem els crancs i en traiem la carn de les potes i el corall del cap. Reservem per separat.
  3. Tallem a microbrunesa 2 porros i una pastanaga. Enrossim aquestes verdures amb un raig d'oli d'oliva en una cassola. Hi afegim 1 fulla de llorer, un all aixafat i un bitxo fresc tallat a rodelles. Quan estigui tot enrossit, hi tirem un raig de conyac i en deixem evaporar l'alcohol.
  4. Barregem i escalfem en un pot 500 ml de brou de crustacis i 500 ml de nata.
  5. Afegim els coralls del cranc reservats a la cassola i ho remenem per integrar-los. Un cop integrat, hi afegim el brou amb nata i ho deixem a foc lent durant 15 minuts.
  6. Escalfem en una olla 3,5 litres d'aigua mineral amb un polsim de sal. Bullim els espaguetis 7 minuts.
  7. Un cop la pasta ha bullit, la traiem de l'olla i l'afegim a la cassola.
  8. Afegim a la cassola  la carn dels crancs i 70 g de mantega. Ho barregem.
  9. Emplatem i servim amb una mica de julivert picat per sobre.