Tonyina amb romesco blanc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g ventresca de tonyina  

    150 ml oli OVE  

    30 ml vinagre chardonnay  

    15 ml vinagre de sidra  

    10 nous  

    10 fulles d'estragó 

    10 fulles de cerfull  

    5 tiges de julivert  

    2 filets d'anxova  

    2 rovells d'ou dur  

    1 ou  

    1 ceba tendra  

    1 cogombret agredolç en conserva  

    1 cullerada de tàperes en conserva  

    Pebre shichimi  

    Vi xarel·lo  

    Enciamet  

    Flor de sal  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal   

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant l'embolcall amb què courem la tonyina. En un pot, hi posem aigua i la mateixa quantitat de vi xarel·lo jove. Ho portem a ebullició, apaguem el foc, i ho vessem en un plat fons on tenim 4 làmines primes de fusta especials per coure carn o peix a la barbacoa, i un tros de cordill. Les banyem durant una hora. 
  2. Fem una salsa remolada posant en un got batedor: 2 filets d'anxova tallats petits, 2 rovells d'ou dur, 1 ou, 1 cogombret envinagrat tallat petit, 2 escalunyes tallades petites, 30 ml de vinagre chardonnay, 10 fulles d'estragó, 10 fulles de cerfull, les fulles de julivert i un pessic de sal.  
  3. Ho triturem i ho emulsionem amb oli OVE fins tenir textura d'una maionesa. Ho passem a un biberó i ho reservem. 
  4. A continuació farem un romesco blanc. En el got batedor, hi posarem: una ceba tendra tallada ben petita, 15 ml de vinagre de sidra, 10 nous amb closca que pelarem, un polsi m de sal i una mica de pebre negre.  
  5. Afegim al got batedor una mica d'oli i ho comencem a triturar. Emulsionarem aquest romesco amb 150 ml d'oli OVE. Un cop tinguem una textura ben fina, ho passarem a un biberó i ho reservarem.  
  6. Agafem 500 g de ventresca de tonyina i la tallem en 4 porcions. Les salpebrem amb pebre shichimi. 
  7. Traiem del bany d'aigua i vi les làmines de fusta i emboliquem amb cura les porcions de tonyina lligant-les amb el cordill. 
  8. Coem els paquetets de tonyina en una barbacoa i els girem perquè es coguin bé per tot arreu.  
  9. Un cop tenim la tonyina cuita, desemboliquem els paquetets i la tallem a làmines fines. 
  10. Ho servim posant al fons del plat romesco blanc i a sobre, les làmines de tonyina. Ho acabarem amb uns puntets de remolada i una mica d'enciamet. Bon profit!
Anar al contingut