Tonyina marinada amb escalivada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega-3, greixos essencials per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de llom de tonyina vermella  

    400 ml d'aigua 

    250 ml de salsa de soja 

    200 ml de vinagre d'arròs 

    4 pebrots vermells  

    2 cebes  

    4 alls tendres 

    1 gra d'all confitat 

    Suc de 2 taronges  

    5 g de sucre 

    1 dit de gingebre 

    Oli OVE  

    Olives sense pinyol  

    Torradetes de pa 

    Pebre negre 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant una marinada abocant, en un recipient ample i que puguem tapar, 250 ml de salsa de soja, 400 ml d'aigua, 180 ml de vinagre d'arròs, el suc d'una taronja i 5 grams de sucre que hem dissolt al foc amb 20 ml de vinagre d'arròs. 
  2. Afegim al recipient 600 g de llom de tonyina vermella tallat a daus de mida de mossegada. Tapem el recipient i ho deixem a la nevera durant 30 minuts. 
  3. Aprofitem que la tonyina s'està marinant per agafar un pebrot i una ceba que ja tenim escalivats. Els hem pelat i tallat, i hem reservat a banda els sucs que han deixat anar amb la cocció. 
  4. Escalfem en un pot el suc de l'escalivada i el reduïm fins que quedi a la meitat i amb una textura de caramel. 
  5. Escalfem una paella, hi aixafem un all confitat, hi afegim oli d'oliva i hi incorporem l'escalivada. Ho perfumem amb una mica de gingebre ratllat i hi aboquem el suc d'una taronja. Ho coem a foc mitjà durant deu minuts fins que s'evaporin els sucs, però sense arribar a cremar-se.   
  6. Traiem de la nevera la tonyina i l'escorrem amb l'ajuda d'un colador, reservant la marinada en un bol. 
  7. Afegim una mica del suc d'escalivada reduït a la paella amb el pebrot i la ceba, ho integrem, salprebrem i reservem.  
  8. Tallem a rodelles fines 4 alls tendres i els saltem a foc fort en una paella amb oli OVE. 
  9. Aboquem a la paella on tenim els alls tres cullerades de la marinada, ho coem un parell de minuts més i retirem del foc. 
  10. Amanim els daus de tonyina amb una mica d'oli OVE. 
  11. Emplatem posant a la base d'un plat l'escalivada cuita, part dels alls tendres saltats, daus de tonyina i olives negres sense pinyol. Salsem amb el suc d'escalivada reduït i completem amb torradetes de pa que trenquem amb els dits.  
Anar al contingut