Entrepà de tonyina de sorra

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    300 g de tonyina de sorra

    12 olives gordal farcides d'anxova

    8 pebrots del piquillo

    2 pebrots verds

    4 tomàquets de penjar

    1 all

    Oli OVE

    Pebre negre

     

    Per fer el naan

     

    300 g farina de forner

    125 g de iogurt grec

    100 ml d'aigua freda

    25 g de ghee

    10 g de pasta de nyora (una cullerada cafè)

    5 g llevat sec de forner

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tamisem 300 g de farina en un bol. Hi afegim 5 g de llevat sec.
  2. Afegim  125 g de iogurt grec, 10 g de pasta de nyora i 100 ml d'aigua. Ho pastem amb les varetes elèctriques durant 10 minuts.
  3. Tapem el pastó amb un drap i el deixem reposar durant 15 minuts.
  4. Traiem de la nevera 25 g de ghee i l'afegim al pastó a poc a poc  fins que s'integri.
  5. Afegim un pols de sal i amassem el pastó amb oli que posarem tant a la taula com a les mans. Ho filmem a pell i  ho deixem reposar durant 2 h.
  6. Dividim en 4 parts la massa i la desgasem i aplanem amb les mans.
  7. Coem els naans a la crepera tombant quan facin bombolles. Els reservem embolicats en un drap.
  8. Obrim un pot de pebrots del piquillo i en colem 8 amb una malla fina.
  9. Freguem 1 gra d'all a una paella. Hi afegim oli OVE i hi fiquem els  piquillos, tot afegint pebre negre. Els confitem durant 10 minuts per cada cara. Un cops confitats els reservem.
  10. Tallem 2 pebrots verds a juliana. Els saltegem amb oli en una paella amb una mica de sal. Els reservem.
  11. Eixuguem 300 g de  tonyina de sorra (prèviament dessalada durant 24 h) i la tallem a làmines.
  12. Tallem per la meitat 12 0lives gordal farcides d'anxova.
  13. Freguem amb tomàquets de penjar els naans reservats.
  14. Omplim els naans amb les olives tallades, pebrot verd, piquillo,  i la tonyina.