Tonyina amb salsa remolada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau molt ric en àcids grassos omega-3, greixos saludables essencials per a la salutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de llom de tonyina  

    250 ml oli OVE

    15 g de sal  

    4 escalunyes

    4 filets d'anxova  

    4 rovells d'ou dur  

    3 alls confitats  

    2 taronges  

    2 filets d'anxova  

    1 cogombret agredolç  

    1 cullerada de tàperes en conserva  

    1 ou  

    1 gra d'all  

    1 cebeta tendra  

    1 llima  

    Julivert  

    Estragó  

    Cerfull  

    Vinagre chardonnay  

    Gingebre  

    Aigua mineral

    Llimona

    Sal   

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Tallem 4 escalunyes i les enrossim en una paella amb oli OVE durant uns 15-20 minuts a foc lent.
  2. Coem 4 ous (amb una mica de vinagre i sal) durant 6-9 minuts.  
  3. Posem els rovells cuits en un batedor.
  4. Retirem del focles escalunyesun cop fetes, colem l'oli i les posem al got batedor.
  5. Tallem a la brunesa 1 cogombret agredolç, 4 filets d'anxova i una cullerada de tàperes i ho posem al got batedor. Hi afegim l'oli de les anxoves.
  6. Piquem cerfull, estragó i julivert i ho fiquem al got batedor.
  7. Ho turbinem tot molt fi fent servir una mica d'oli OVE.
  8. Colem el resultat en un altre got batedor.
  9. En aquest got hi afegim 1 ou cru, pebre, sal i vinagre chardonnay. Ho turbinem amb oli per fer-ne una maonesa.
  10. Fem suc amb 2 taronges.
  11. El colem en un recipient.
  12. Ratllem en aquest recipient 1 gra d'all i un tros de gingebre ratllat.
  13. Dissolem 15 g de sal en 200 ml d'aigua.
  14. Afegim al recipient del marinat (on tenim el suc de les taronges etc) 250 ml d'oli OVE i l'aigua amb sal dissolta.
  15. Hi posem els 400 g del llom de tonyina.  
  16. Ho deixem reposar 15 minuts. Fora de la nevera.
  17. Eixuguem la tonyina.
  18. En un got batedor posem 3 grans d'all confitats, 2 filets d'anxova, unes gotes de llimona, oli OVE i sal. Ho emulsionem i ho passem a un biberó.
  19. En una planxa a foc molt baix posem una base de paper sulfurat i a sobre el llom de la tonyina ja marinada.
  20. Fem la tonyina molt poc, per tots quatre cantons. Per dins ha de quedar molt poc feta.
  21. Tallem una ceba tendra a rodelles.
  22. Tallem la tonyina, la servim en una safata i per sobre hi posem punts tant de salsa remolada com de l'allioli d'anxoves.

 

Anar al contingut