Marmitako de tonyina

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de llom de tonyina vermella

    1 l de fumet blanc

    3 patates

    1 pebrot verd

    1 ceba de Figueres

    2 tomàquets pera

    3 grans d'all

    brins de safrà

    pebre negre

    pebre vermell fumat dolç

    1 nyora

    1 bitxo sec

    1 manat de julivert

    xacolí

PREPARACIÓ

  1. Hidratem una nyora. La reservem a la nevera.
  2. Posem en un tàper dos litres d'aigua amb 100 g de sal.  Hi posem un llom de tonyina de 800 g durant 20 minuts. Ho deixem a la nevera.
  3. Dibuixem una creu als tomàquets pera i els escaldem en una olla. En tallem la cocció amb un bol de gel i els pelem. Tallem els tomàquets i en traiem les llavors. Tallem els "pètals"  a daus petits. Els reservem.
  4. Pelem i tallem a mida macedònia un pebrot verd. Tallem a la juliana una ceba.
  5. Escalfem una cassola amb un raig d'oli i hi fem ballar 3 alls laminats. Hi afegim un bitxo sec i un raig de xacolí.
  6. Afegim els vegetals a la cassola. Ho salpebrem. Ho remenem.
  7. Posem uns brins de safrà en una paella i els escalfem durant uns segons. Els afegim a la cassola. Hi afegim una cullerada petita de pebre vermell fumat dolç i un altre raig de xacolí.
  8. Escalfem un litre de fumet blanc de bacallà.
  9. Rasquem la polpa de la  nyora hidratada que hem reservat. L'afegim a la cassola i ho deixem a foc baix durant 5 minuts.
  10. Pelem 3 patates i les escapcem. Les posem dins la cassola i hi afegim el brou calent. Ho deixem coure tot durant 20 minuts.
  11. Traiem la tonyina del bany de sal i l'eixuguem amb un paper absorbent. Tallem a mida mossegada.
  12. Retirem del foc la cassola i hi afegim la tonyina. Tallem un manat de fulles de julivert i les hi afegim. Ho tapem i ho coem tot durant 5 minuts amb l'escalfor residual.
Anar al contingut