Marmitako de tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de llom de tonyina vermella
1 l de fumet blanc
3 patates
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres
2 tomàquets pera
3 grans d'all
brins de safrà
pebre negre
pebre vermell fumat dolç
1 nyora
1 bitxo sec
1 manat de julivert
xacolí
PREPARACIÓ
- Hidratem una nyora. La reservem a la nevera.
- Posem en un tàper dos litres d'aigua amb 100 g de sal. Hi posem un llom de tonyina de 800 g durant 20 minuts. Ho deixem a la nevera.
- Dibuixem una creu als tomàquets pera i els escaldem en una olla. En tallem la cocció amb un bol de gel i els pelem. Tallem els tomàquets i en traiem les llavors. Tallem els "pètals" a daus petits. Els reservem.
- Pelem i tallem a mida macedònia un pebrot verd. Tallem a la juliana una ceba.
- Escalfem una cassola amb un raig d'oli i hi fem ballar 3 alls laminats. Hi afegim un bitxo sec i un raig de xacolí.
- Afegim els vegetals a la cassola. Ho salpebrem. Ho remenem.
- Posem uns brins de safrà en una paella i els escalfem durant uns segons. Els afegim a la cassola. Hi afegim una cullerada petita de pebre vermell fumat dolç i un altre raig de xacolí.
- Escalfem un litre de fumet blanc de bacallà.
- Rasquem la polpa de la nyora hidratada que hem reservat. L'afegim a la cassola i ho deixem a foc baix durant 5 minuts.
- Pelem 3 patates i les escapcem. Les posem dins la cassola i hi afegim el brou calent. Ho deixem coure tot durant 20 minuts.
- Traiem la tonyina del bany de sal i l'eixuguem amb un paper absorbent. Tallem a mida mossegada.
- Retirem del foc la cassola i hi afegim la tonyina. Tallem un manat de fulles de julivert i les hi afegim. Ho tapem i ho coem tot durant 5 minuts amb l'escalfor residual.