Parpatana de tonyina amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau, com la sardina o el salmó..., contenen greixos molt saludables rics en omega 3, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    4 parpatanes de tonyina

    4 cebes de Figueres

    2 tomàquets de penjar

    1 pebrot vermell gran

    1 albergínia

    Vi ranci

    Colatura

    Ghee

    Conyac

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

    Llorer

    Alfàbrega

     

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem 4 parpatanes de tonyina en un bol amb aigua i gel durant 15 minuts.
  2. Traiem les parpatanes del bol i les eixuguem.
  3. Marinarem la tonyina amb pebre negre, colatura d'anxova i mantega ghee. Posem les parpatanes en un recipient amb tapa i les deixem marinar 15 minuts a la nevera.
  4. Fem una samfaina. Pelem i tallem 4 cebes de Figueres, un pebrot vermell, traient-ne les llavors, i 1 albergínia, tot  a quadradets petits.
  5. Posem una cassola amb oli OVE a escalfar.
  6. Un cop l'oli està calent s'afegeix la ceba i es cou fins que quedi transparent. Si es té ceba ja cuita, aquest pas ens el saltem perquè l'afegirem.
  7. Posem el pebrot a la cassola i el coem uns minuts.
  8. Afegim l'albergínia a la cassola tallada i la coem uns minuts també.
  9. Ratllem dos tomàquets de penjar directament a la cassola i remenem.
  10. Posem una fulla de llorer i pebre negre a la cassola. En aquest punt, si la ceba ja la teníem cuita abans, l'afegim.
  11. Incorporem un raig de vi ranci a la samfaina i deixem que s'evapori l'alcohol.
  12. Un cop cuita la samfaina la colem en un bol per treure'n l'excés d'oli.
  13. Traiem les parpatanes del recipient on s'estaven marinant. En una cassola ampla posem mantega ghee i encenem el foc.
  14. Quan ja està calent , rostim les parpatanes per les dues cares.
  15. A mitja cocció hi posem un raig de conyac i flamegem.
  16. Apaguem el foc i reservem les parpatanes en un plat.
  17. Emplatem posant samfaina a la base i les parpatanes al damunt.
  18. Completem el plat amb una mica d'alfàbrega fresca i servim.
Anar al contingut