Rap fred amb préssec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Tengo
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Major, Montmeló
- Informació nutricional -Obre
Els préssecs són rics en carotens, que un cop a l'organisme es transformen amb vitamina A i ajuden a mantenir la pell sanaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 llom de rap (sense espina)
- 1 branca de farigola
- sal i oli
- Per a la salsa:
- 4 préssecs
- 1/4 de litre de vi blanc dolç
- 1 got de ratafia
- pell seca de taronja
- 1 anís estrellat
- 4 g de pebre negre en gra
- 1/2 litre de brou de pollastre
- Per acompanyar, fulles de:
- alfàbrega
- menta
- sàlvia
- espinacs
- canonges
- ruca
PREPARACIÓ
Per començar, marqueu el peix en una paella calenta, amb poc oli, per un costat, tombeu-lo, afegiu-hi una branca de farigola, tapeu la paella i deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts, saleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la salsa, poseu a bullir els préssecs, pelats i amb el pinyol, amb el vi, la ratafia, la pell seca de taronja, el pebre, l'anís i el brou i deixeu-ho coure, a foc baix, tapat, fins que el préssec sigui tou. El temps de cocció depèn del grau de maduresa de la fruita.
A continuació, retireu els préssecs, traieu-ne l'os, coleu la salsa, torneu-hi a posar la polpa dels préssecs, tritureu-ho i reduïu-ho en un cassó al foc fins que tingui textura de salsa.
Tot seguit, talleu el rap fred a talls molt prims.
I ja per acabar, colloqueu el rap en un cantó del plat i el buquet de fulles verdes en un altre i cobriu-ho amb la salsa de préssec.
Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat, però l'amanida porteu-la a part.
Per fer la salsa, poseu a bullir els préssecs, pelats i amb el pinyol, amb el vi, la ratafia, la pell seca de taronja, el pebre, l'anís i el brou i deixeu-ho coure, a foc baix, tapat, fins que el préssec sigui tou. El temps de cocció depèn del grau de maduresa de la fruita.
A continuació, retireu els préssecs, traieu-ne l'os, coleu la salsa, torneu-hi a posar la polpa dels préssecs, tritureu-ho i reduïu-ho en un cassó al foc fins que tingui textura de salsa.
Tot seguit, talleu el rap fred a talls molt prims.
I ja per acabar, colloqueu el rap en un cantó del plat i el buquet de fulles verdes en un altre i cobriu-ho amb la salsa de préssec.
Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat, però l'amanida porteu-la a part.